Bensinstasjoner

Pumpeprisen på drivstoff har steget til over 24 kr per liter i Oslo-området. Diesel er dyrere enn bensin, og i Tromsø har prisen steget til over 27 kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB

Dieselpris på 27 kroner literen i Tromsø

Onsdag ettermiddag koster diesel over 27 kroner literen i Tromsø – den høyeste prisen registrert noensinne. Eksperter venter priser på opp mot 30-tallet.

Publisert Sist oppdatert

Det er iTromsø som melder at diesel koster over 27 kroner literen i Tromsø onsdag ettermiddag. Årsaken til prisøkningen er begrensningene som er innført i eksporten av råolje fra Russland til Europa.

– De internasjonale prisene går rett til værs, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K til avisen.

I Tromsø, som har sin egen tromsøavgift på vel en krone, er drivstoffprisene over en krone dyrere enn i store deler av Norge, har Hansen tidligere presisert overfor NTB.

TV 2 har snakket med professor Øystein Foros ved Norges Handelshøyskole, som har studert diesel- og bensinpriser i nærmere 20 år. Han regner med at bensinprisen vil øke enda mer.

– Bensinprisen bestemmes av oljeprisen. Dersom oljeprisen går mer opp nå, så kan vi få bensinpriser på 30 kroner literen, sier Foros til kanalen.

Også sjeføkonom Nerja Macic i Prognosesenteret tror drivstoffprisene kommer til å øke fremover. Årsaken er at etterspørselen er høyere enn tilbudet.

– De høye olje- og gassprisene kommer nok til å vare en stund til. Det er ikke utenkelig at vi ser drivstoffpriser som er høyere enn de 24 kronene vi har i dag. Jeg tror ikke toppen er nådd, sier hun til TV 2.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS