Bensinstasjoner

Bratt omsetningsfall, men bensinstasjonskjedene sikrer tilgang på drivstoff og hurtiglading

Koronakrisen medføre store utfordringer for bensinstasjonsnæringen. Enkelte opplever et fall på opp mot 40 prosent. Mange forhandlere er i gang med å permittere egne medarbeidere, og flere stasjoner vil om kort tid redusere åpningstidene eller bli nattestengt. Bransjen går samtidig ut med en tydelig forsikring om at kundene fortsatt vil ha tilgang til drivstoff og hurtigladetilbud gjennom koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Bensinstasjonskjedene melder om stor kundenedgang og bratt omsetningsfall. Enkelte kjeder melder om en salgssvikt på opp mot 40 prosent de siste dagene.

Bransjen kommer nå med en tydelig forsikring om at bilistene vil ha tilgang til drivstoff og hurtiglading.

Iman Winkelman i Virke Servicehandel. Foto FOTO: KARINE HILDONEN HENRIKSEN

Sikrer drivstoff og lading

Leder av Virke Servicehandel, Iman Winkelman, har følgende budskap for å berolige forbrukerne:

- Bransjen er opptatt av at bilistene fortsatt skal ha tilgang til drivstoff og hurtiglading selv om store deler av samfunnet er stengt ned. Næringen vil derfor gjøre sitt ytterste for at det skal foreligge tilbud om drivstoff og hurtiglading, selv om butikkdelen av bensinstasjonene må redusere sine åpningstider eller stenge helt for en periode, sier Winkelman.

Reduserte åpningstider i butikk

- Det er økonomisk meget utfordrende tider for servicehandelen som følge av færre kundebesøk og bratt omsetningsfall. Det er derfor helt nødvendig for mange bensinstasjoner å redusere åpningstidene, og permittere ansatte for å redusere eget kostnadsnivå raskt. Uten slike tiltak vil flere virksomheter måtte legge ned eller gå konkurs, sier Winkelman.

Fornøyd med Stortingets vedtak

Virke Servicehandel er svært fornøyd med at Stortinget har kommet næringslivet i møte når det gjelder viktige krav for å hjelpe bedrifter som opplever store utfordringer i forlengelsen av krisen.

Avventende til lånegarantiordningen

Spesielt har det vært viktig å redusere arbeidsgivers plikter når det gjelder lønn ved permittering og sykdom. Virke er også fornøyd med utsettelsen av krav til innbetaling av merverdiavgift og arbeidsgiveravgift. Samtidig er man avventende til detaljene for den nye lånegarantiordningen som ble lansert søndag kveld:

- Lånegarantiordningen må følges nøye opp for å sikre at den treffer på en god måte, og kan gjøres bruk av blant flest mulige berørte bedrifter. Det kan ikke være slik at virksomheter som har hatt vekslende overskudd og underskudd de siste årene, skal få avslag på sin søknad om bruk av statens krisetiltak. Ordningene må gjelde flest mulig, herunder også store bransjer med små marginer som servicehandelen, avslutter Iman Winkelman.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS