Bensinstasjoner

I timene fra klokken 14.00 til klokken 17.00 var det lange køer i alle retninger. Noe tuting ble registrert underveis, men ellers forløp det hele uten store problemer. Foto: Karine Hildonen Henriksen

Alle mann til pumpene i Sandvika

Rimelige bensin- og dieselpriser torsdag ettermiddag førte tidvis til kaostilstander rundt om i landet. Ved Circle K Sandvika var det lange køer i alle retninger, men bilistene tok det pent.

Publisert Sist oppdatert

­Torsdagens førjulskampanje i Circle K, der over 1600 stasjoner i Europa senket prisen med to kroner på både bensin og diesel, fikk kundene til å strømme til pumpene.

Rundt om i landet ble det registrert kaostilstander da også andre kjeder kastet seg på og tilbød rimeligere drivstoff. I Kautokeino var det eksempelvis opp til en times venting ved Shell-stasjonen som også hadde satt ned prisen på drivstoff.

Førjulshilsen til folket

I Sandvika var de godt forberedt med fem-seks stasjonsmedarbeidere som sørget for god flyt både i veien rundt stasjonsområde og inn på selve stasjonen. I tillegg bidro ansatte fra servicekontoret for å sikre god flyt under torsdagens kampanje.

– Vi forventet mye trafikk i dag, derfor har vi kalt inn alle mann til pumpene, sier Anette Linløkken.

Til daglig er hun salgssjef for egeneide Circle K-stasjoner i Asker og Bærum.

– Vi tror at det påfyllingstilbudet vi har for Extra-medlemmene vil slå an, sier André Strand Sæther som her er sammen med Anette Linløkken fra servicekontoret.

Tilløp til ladekø

I Sandvika var det også travelt for elbil-bilistene.

– Vi så underveis at det var tilløp til ladekø. Det kan være tilfeldig, men det kan også komme av at det er kaldt ute, da trenger man å lade hyppigere, sier hun.

Linløkken er godt fornøyd med de lange køene for bilister som skal fylle bensin og diesel.

– For at det skal være hyggelig å stå i kø i dag, har vi også delt ut boller og pepperkaker til de som tålmodig venter på å fylle tanken.

Ekstratilbud til medlemmer

Tilbudet for rimelig drivstoff denne torsdagen, forlenges for de som er medlemmer i fordelsprogrammet Extra.

– Hvis man er medlem, eller melder seg inn i vår lojalitetsklubb, vil man også få 1 krone i rabatt ved neste fylling, sier Anette.

Fornøyd sjåfør

Svein Halsen var tidlig ute for å sikre seg rimelig drivstoff. Med en literpris på 16,37 for bensin, fikk han full tank for 633 kroner. Dieselprisen lå torsdag ettermiddag på 17,11 kroner per liter i Sandvika.

– Datteren min skal ha oppkjøring i morgen så da gjelder å ha full tank på bilen, smiler han.

FULL TANK: Svein Halsen var godt fornøyd med full tank til en langt lavere pris enn vanlig.

– Det er selvsagt hyggelig med dette tilbudet. Men det er slike priser vi burde hatt i utgangspunktet, legger han til.

For den erfarne bilisten vet hva han snakker om.

– Til daglig kjører jeg lastebil, og med de høye prisene på drivstoff vi har hatt i det siste er hardt for dem som driver i denne bransjen, konstaterer han raskt.

Mer trafikk enn ventet

André Strand Sæther er nestleder og tidvis daglig leder ved Circle K i Sandvika. I år er han også en av lederspirene som er utvalgt til Circle K sin talentskole. Også han er godt fornøyd med torsdagens kampanje.

Ved stasjonen i Sandvika ble bilistene sluset inn på stasjonen der de ventet i to rekker før de fikk fylle tanken.

– Jeg trodde ikke det skulle bli så mye trafikk så jeg er positivt overrasket, sier han i det Convenience besøker stasjonen.

– Vi visste at billig drivstoff ville slå an, men at det skulle bli så lange køer og så mye trafikk, det er selvsagt ekstra hyggelig. Dette bekrefter vel også at det har vært dyrt drivstoff ganske lenge, legger han til.

Med så lange køer blir det kanskje mindre kunder inne i butikken?

– Nei det kan du si, men så langt ser vi at trafikken inne på stasjonen har vært mer som en vanlig dag. Det er vi godt fornøyd med, sier Sæther.

Stasjonsmedarbeiderne Daniel James Wilson og Niclas Pedersen sørget for å lose kundene inn i køene som ledet til pumpene i Sandvika.

Stort trykk i hele landet

Kommunikasjonssjef i Circle K, Knut Hilmar Hansen, bekrefter at salget av drivstoff har vært godt denne torsdagen.

– Vi er veldig godt fornøyde med vår tidsbegrensede kampanje. Og som ventet veldig mange fornøyde kunder, som satte pris på den lille førjulsgaven fra oss. Vi ønsket å glede kundene våre med ekstra lave drivstoffpriser rett før jul. Vi vet at drivstoffpriser engasjerer, og det så vi i går. Det var trøkk alle steder, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS