TINE blir leverandør av mat til 187 FUS-barnehager

Tirsdag 26. februar signerte den landsdekkende FUS-kjeden kontrakt med TINE som totalleverandør for næringsmidler. Samarbeidet representerer noe nytt for begge parter.

Publisert

FUS-barnehagene ønsket å gå over til èn leverandør for sine 187 barnehager landet rundt.

 Mat og drikke er et viktig satsningsområde for FUS-barnehagene. Vi ønsket en samarbeidspartner som kan levere god og sunn mat til alle våre 13 000 barn i hele landet, og TINE ble vårt førstevalg, sier Laila Aarseth, daglig leder i FUS-barnehagene.

Aarseth forteller videre at det har vært en grundig prosess med ti inviterte leverandører, og at det var totalen i tilbudet til TINE som gjorde at vektskålen tippet deres vei.

Mat er viktig ved valg av barnehage

 Vi har et sterkt fagmiljø innen ernæring, og vi har utviklet et eget konsept som leverer på retningslinjene for mat og drikke i barnehagene. I tilbudsprosessen vektla vi spesielt vår rolle som både rådgiver og leverandør, sier Terje Døsrønningen, konserndirektør Salg Partner, ingrediens og nye kanaler i TINE.

 For oss er det en trygghet å jobbe med en leverandør som kan tilby både kokker og kliniske ernæringsfysiologer i arbeidet med å utvikle en god meny. Foreldrene i FUS-barnehager kan være helt trygge på at barna får mat og drikke tilpasset deres individuelle behov, sier Aarseth fra FUS-barnehagene.

Hun legger til at det er en styrke å ha en samarbeidspartner som forstår verdien av å gi barna kunnskap om hvor maten kommer fra, i et samfunn preget av ferdigmat og raske løsninger.

Matglede

 Den røde tråden i alt vårt arbeid er matglede. Vi vil gjerne bidra til at neste generasjon får gode matopplevelser basert på norske råvarer, sier Døsrønningen.

Også hos FUS-barnehagene står matglede høyt, og deres konsept er utviklet for at barna skal ha glede av å spise riktig.

 Barn skal hoppe og sprette, leke og lære, vokse og utvikle seg. Derfor er sunn og næringsrik mat avgjørende i et helseperspektiv, både fysisk og psykisk. Vi kaller det for «SmartMat», sier Aarseth.

Bærekraft for vår «yngste generasjon»

FUS-barnehagene vektla en helthetlig satsning på bærekraft da de inviterte leverandører til å levere tilbud. Kortreist mat, matsvinn og bærekraftig produksjon var alle temaer som ble berørt. Av hensyn til miljø og barnas sikkerhet var det også viktig å få «alt på en bil».

 Vi opplever at TINE tenker bærekraft i alle ledd, og når vi jobber med den «yngste generasjonen» er det selvsagt for oss, sier Aarseth.

Døsrønningen kan bekrefte at bærekraft står fremst i pannen hos TINE.

 Vi mener alvor med bærekraft. Enten det handler om reduksjon av salt og sukker, produksjon på gården, transport, mindre plast eller å bidra til aktive barn. I alle deler av vår organisasjon jobbes det med bærekraft, og i tilbudene forsikrer vi kundene om våre ambisjoner.

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!