Stor økning. 20 prosent av alle betalinger hos Godt Brød skjer kontaktløst. Økonomi- og IT-sjef i Godt Brød, Morten Ahlbom (t.v.) og Kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept, Frode Riis Andersen, registrerer med tilfredshet at flere og flere nordmenn tar i bruk kontaktløs betaling.

5 av 10 klar for kontaktløs betaling

Publisert: 12. mars 2018 kl 11.21
Oppdatert: 12. mars 2018 kl 11.21

Vi var blant de aller første som aktiverte våre betalingsterminaler for bruk av kontaktløs kortbetaling. Fra dag en har våre ansatte vist kundene hvor enkelt det er å betale med kontaktløse kort, og da blir også kundene superpositive, sier Morten Ahlbom, økonomi- og IT sjef i Godt Brød Norge AS.

Med andre ord en vinn-vinn situasjon for både kundene og oss. Kontaktløs betaling er tidsbesparende for oss, og kundene får en bedre handleopplevelse.

Han legger til at selskapet også er klar til å tilby kontaktløs mobilbetaling så snart dette tilbys i markedet. Godt Brød har i dag 18 utsalgsteder i Norge, og omsetter for 175 millioner kroner årlig.

Vi har i mange år hatt fokus på å få ned antallet kontantbetalinger, både fordi det tar tid og er lite hygienisk, men også for å redusere risikoen som er knyttet til oppbevaring av mye kontanter. Vi anbefaler derfor alle kundene våre å betale med kort, og helst med kontaktløse kort. De fleste av våre kunder er kvinner mellom 30 og 40 år, sier Ahlbom.

Halve Norge er klare

Saken fortsetter under annonsen

En ny undersøkelse blant Norges befolkning, foretatt av TNS Kantar for BankAxept, viser at den yngre generasjonen ikke lenger er de eneste som foretrekker kontaktløs betaling. Nesten halvparten av Norges befolkning sier at de vil ta i bruk kontaktløs kortbetaling så snart de har mottatt et slikt kort fra banken sin.

Ved utgangen av februar, var det 2 millioner bankkunder som hadde mottatt et nytt kontaktløst BankAxept kort fra sin bank. Det tilsvarer en økning på hele 700 000 siden nyttår.

Den kraftige økningen skyldes blant annet at kunder i flere banker fikk nye kontaktløse BankAxept kort ved nyttårsskiftet, fordi de gamle BankAxept kortene hadde utløpsdato ved nyttår.

Innen 1. juli er det forventet at det vil være 3 millioner kontaktløse BankAxept kort i markedet.

Vi ser at stadig flere nordmenn er i ferd med å trykke kontaktløs betaling til sitt bryst. Det skyldes nok at vi gjennom kontaktløs betaling har forenklet noe som allerede er enkelt, og dermed bidratt til en enda bedre kundeopplevelse. Vi forventer at veksten i antall kontaktløse betalingstransaksjoner vil fortsette med økt styrke, og at flere butikker og kjeder vil aktivere sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling. Dette gir et tydelig skifte i bruken av digitale betalingsløsninger i Norge, og legger samtidig grunnlaget for innføring av kontaktløs mobilbetaling, sier Frode Riis-Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept.

En million per måned

I følge statistikk fra BankAxept, er det nå en jevn økning i antall kontaktløse korttransaksjoner hver måned, og det er forventet at antallet vil passere en million per måned ved utgangen av mars.

Saken fortsetter under annonsen

I februar ble det registrert nesten 900 000 kontaktløse korttransaksjoner med BankAxept kort. Antallet ventes å stige betydelig fremover. Ved utgangen av mars forventes det at om lag 50 000 av landets betalingsterminaler er aktivert for slik bruk.

Raskere og enklere

Ved bruk av kontaktløse BankAxept-kort kan man betale uten å måtte sette kortet i terminalen og taste PIN-kode, for beløp under 200 kroner.

Det er nok å holde kortet over betalingsterminalen. For høyere beløp er det også mulig å bruke kontaktløse kort, men da må det tastes PIN-kode. Foreløpig ser det ut for at det først og fremst er kaffebarer, barer, bakerier, cafeer og kantiner som har aktivert terminalene sine for bruk av kontaktløse kort.

58 prosent av terminalene som nå er aktivert for å ta imot kontaktløse kortbetalinger er innenfor ovennevnte kategorier utsalgssteder.

Undersøkelsen

Over halvparten av de spurte oppgir at de har kort for kontaktløs betaling. Det stemmer bra med de faktiske tallene, som viser at det er 2 millioner kontaktløse BankAxept kort i det norske markedet.

Saken fortsetter under annonsen

60 prosent av de spurte sier at de har tatt i bruk kontaktløse kort ved betaling. Det stemmer også bra med transaksjonstallene som viser en stor vekst de siste månedene.

35 prosent sier at de bruker kontaktløs kortbetaling ukentlig, mens 15 prosent oppgir at de bruker kontaktløs kortbetaling hver dag. I takt med økningen av antall kontaktløse kort i markedet, og antall aktiverte betalingsterminaler for kontaktløs betaling, er det forventet at disse tallene vil øke betydelig i tiden fremover.

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb