Har du en idé som kan øke forbruket og verdiskapingen fra norske frukter, bær, grønnsaker og poteter?

Da bør du i så fall snu deg raskt og sende inn en søknad om prosjektmidler. Grofondet har 100 millioner kroner i potten til innovative prosjekter og søknadsfristen er 15. januar.

Publisert

Samvirket Gartnerhallen er en av aktørene som sammen med BAMA og NorgesGruppen tildeler midler for å innovere i frukt og grøntdisken. Fondets mål er klart og tydelig: Det skal bidra til det grønne skiftet og til bedre helse ved å øke både verdiskapingen og forbruket av norske frukter, bær, grønnsaker og poteter innen 2030.

− Vi håper på mange spennende søknader for økt produksjon og verdiskaping, særlig søknader som bidrar til å øke kompetanse, digitalisering og robotisering, samt øke selve forbruket av frukter, bær, grønnsaker og poteter. Vi trenger virkelig nye ideer og gode prosjekter for å få deg og meg til å spise minst 5 om dagen, sier Alvhild Hedstein, leder for fondet.

− Damp som bærekraftig metode for rensing av jord, prosjekt for reduksjon av matsvinn, helårsproduksjon av ruccola i aquaponisk dyrkingssystem og sorts- og sesongutvidelse er de fire siste av i alt femten prosjekter som har blitt tildelt støtte fra Grofondet, sier Hedstein.

− Vi vet det er utrolig mange gode ideer som klekkes ut i traktoren på jordet og rundt middagsbordet. Vi håper at flere får øynene opp for hva Grofondet kan gjøre for at disse skal se dagens lys. Fremtidens jordbruk trenger bønder som tør å ta en sjanse, som satser på nye ideer, med egne ressurser. Grofondet skal være en viktig bidragsyter til at disse satsningene gir gevinst for den enkelte bonde, verdikjeden og samfunnet, avslutter Hedstein.

Les mer på Grofondet.no

Les mer om aktuelle prosjekter her.

(Kilde: gartnerhallen.no)

Powered by Labrador CMS