«Eksotisk Miks» trekkes tilbake etter mistanke om salmonella

Publisert: 6. mars 2019 kl 15.56
Oppdatert: 6. mars 2019 kl 15.56

 

Vi vet at flere av personene som har blitt syke under det pågående utbruddet av salmonella har spist denne tørkede fruktblandingen. Det er sendt produktprøver til analyse, men svarene er foreløpig ikke klare, sier Karina Kaupang, direktør i avdeling mat i Mattilsynet.

BAMA har valgt å trekke tilbake produktet på eget initiativ, etter føre var-prinsippet. BAMA oppfordrer kunder som har kjøpt «Eksotisk miks», 400g, med Lot.nr. 8291 om å kaste det eller levere det tilbake til butikken.

Det aktuelle partiet har vært i salg siden 15. november i NorgesGruppens kjeder over hele landet; Spar, Meny, Jacobs, Joker, Kiwi, Meny og i Bunnpris.

Vi mener at BAMA viser ansvar ved å stanse salget av dette produktet, selv om det er for tidlig å si om akkurat dette er smittekilden i det pågående salmonellautbruddet, sier Kaupang.

Saken fortsetter under annonsen

Resultater fra analyser av produktet er ventet klare i begynnelsen av neste uke.

Flesteparten av personene tilknyttet utbruddet har spist blandinger av tørket frukt/bær og nøtter, og Mattilsynet følger derfor opp dette sporet videre. Det er påvist samme type salmonellasmitte hos 21 personer, og det er mistanke om at ytterlige ni personer er smittet.

Mattilsynet samarbeider med Folkehelseinstituttet, kommunehelsetjenesten og Veterinærinstituttet i jakten på smittekilden til utbruddet forårsaket av bakterien Salmonella Agbeni.

Ledige stillinger – Conveniencejobb