Nyheter

Orkla blant de beste på klimaledelse

Mer ambisiøse mål

Publisert Sist oppdatert

Investorinitiativet CDP rangerer Orkla blant de beste børsnoterte selskapene på klimaledelse. Orkla har redusert sine klimagassutslipp med over 50 prosent i perioden fra 2014 til 2018.

I 2019 rapporterte 8 400 av verdens største selskaper klimaarbeidet sitt til CDP. Orkla er et av ti norske selskaper som havner helt i topp, og får scoren A-. Det betyr at selskapet tar en lederrolle på klima og har implementert beste praksis.

- Vi er glad for å havne helt i topp og det motiverer til videre innsats. Det haster med å finne løsninger på klimautfordringene. Derfor har vi i Orkla satt vitenskapsbaserte klimamål og vil ta vår del av ansvaret for å begrense den globale oppvarmingen til maksimalt 1,5 grader, sier Inger Johanne Eikeland, Senior Vice President EHS i Orkla.

Orkla har rapportert til CDP siden 2008, noe som har bidratt til at Orkla har satt stadig mer ambisiøse mål og kontinuerlig utviklet klimastrategien for å møte krav og forventeringer fra omverden.

Næringslivsmobilisering

Orkla har halvert klimautslippene sine de siste fem årene, og har satt vitenskapsbaserte klimamål. I godt selskap med flere internasjonale selskaper stiller Orkla seg bak UN Global Compact-kampanjen “Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future”. Hensikten er å mobilisere næringslivet til å øke klimaambisjonene og sette vitenskapsbaserte klimamål i tråd med 1,5- graders målet.

I 2019 rapporterte 8 400 av verdens største selskaper sitt klimaarbeid til CDP, noe som tilsvarer en økning på 20 prosent fra året før. Globalt fikk 530 selskaper scoren A/A-. I vurderingen er det lagt vekt på selskapers evne til å redusere klimagassutslipp, sette meningsfylte mål og følge opp fremdrift.

Om Orklas klimaarbeid:

  • Alle Orklas selskaper og fabrikker jobber målrettet for å reduser forbruket av energi og vann, sikre maksimal ressursutnyttelse og redusere matsvinn.
  • Bærekraftig innovasjon står høyt på agendaen i Orkla med lansering av plantebaserte alternativer til kjøtt og en rekke produkter med redusert miljøfotavtrykk.
  • Orklas klimagassutslipp er redusert med 54 prosent de siste fem årene. Reduksjonen er absolutte tall, dvs. ikke justert for økt omsetning.
  • All strømmen Orkla bruker i Europa er fornybar. Gjennom egne vannkraftverk, Hydro Power, produserer vi fem ganger så mye fornybar elektrisitet som vi bruker
  • For å dokumentere fornybar strøm, kjøper Orkla opprinnelsesgarantier knyttet opp mot egne vannkraftverk.
  • Orkla tar i tillegg ansvar for klimapåvirkningen i verdikjeden gjennom tiltak rettet mot produksjonen av råvarer, med mål om å redusere indirekte klimagassutslipp med rundt 30 % innen 2025 og 77 prosent innen 2040.
Powered by Labrador CMS