Ny emballasje: Alle flaskene blir gjenvinnbare

Ny foliering gjør at alle margarin flaskene nå er materialgjenvinnbare. Med fem millioner flasker i året er dette godt nytt for miljøet.

Publisert

- Ved å endre folieringen på flaskene til flytende Melange, Vita hjertego’ og Olivero, sikrer Mills at alle flaskene nå blir gjenkjent av sorteringsmaskinen og dermed materialgjenvinnes riktig. Endringen medfører at ca. fem millioner flasker blir lettere å gjenvinne fordi færre flasker blir sortert ut feil i sorteringsprosessen. I praksis betyr det 145 tonn plastflasker nå blir lettere tilgjengelig for materialgjenvinning, sier prosjektleder i Mills, Ole Kristian Vestbekken

Over lengre tid har det vært jobbet med å finne et alternativt folierings materiale som er likt flaskens material polypropylen (PP), for å sikre at flaskene sorteres riktig i de automatiske sorteringsanleggene i Norge og Europa. Frem til i dag var den heldekkende dekor-foilen eller sleeven laget av materialet PET, som har gjort at mange flasker har endt opp i feil gjenvinningsstrøm.

Samarbeid med Grønt Punkt om europeisk utfordring

Mills har jobbet tett med sleeve-produsenten, og funnet et alternativt materiale som opprinnelig er utviklet for et annet bruksområde. Gjennom samarbeidsprosjektet «design for gjenvinning» med Grønt Punkt Norge, har Mills testet flaskene med det gamle og nye materialet på Tomra sitt testanlegg for sortering i Tyskland, og dokumentert at det nye materialet er en stor suksess.

Utviklingssjef i Grønt Punkt Norge, Lars Brede Johansen, er veldig fornøyd. Mills’ flasker er laget av PP, som er prima råvare i en sirkulær økonomi. Med den nye løsningen, bidrar Mills til riktig sortering og økt materialgjenvinning av norsk emballasje. I tillegg demonstrerer selskapet en løsning som er nyttig for mange produsenter i hele Europa. Her har Mills grunn til å være stolte.

Positivt bidrag til sirkulærøkonomien

- Denne endringen er viktig for Mills da den sørger for at vår emballasje til flytende margarin blir sortert riktig i automatiske sorteringsanlegg, og dermed kan material gjenvinnes. Dette er i tråd med vår bærekraftstrategi der vår emballasje, så langt det lar seg gjøre, skal være et positivt bidrag i den sirkulære økonomien - der materialer blir gjenvunnet og blir til nye produkter. Ekstra gøy er det at Mills er blant de første i verden til å anerkjenne utfordringen og finne en løsning på det, så det er klart at i verdenssammenheng vil dette kunne bety store besparelser for miljøet, avslutter Vestbekken.

Powered by Labrador CMS