Norgessjefen i Tingstad, Niklas Jigberg, er stolt over å presentere det nye samarbeidet med Stora Enso.
Norgessjefen i Tingstad, Niklas Jigberg, er stolt over å presentere det nye samarbeidet med Stora Enso.

TINGSTAD: Lanserer en helt ny bærekraftig emballasje for take away

Den 13. oktober presenterer Tingstad og Stora Enso et nytt og bærekraftig samarbeid. Sammen lanserer de en helt ny serie plastfri, miljøvennlig matemballasje: PureFiber by Stora Enso.

Publisert Sist oppdatert

De første produktene på markedet er to typer matemballasje i ulike størrelser. De har 75 prosent lavere CO2-utslipp enn lignende produkter og har svært høy gjenvinningsgrad.

Emballasjen er produsert i Sverige, helt plastfritt – dette er bare noen av egenskapene som gjør denne matemballasjen unik.

Mange bærekraftige fordeler

Nyheten lanseres i en tid som preges sterkt av det kommende forbudet mot visse engangsartikler i plast, og hvor det er svært stor etterspørsel etter bærekraftige engangsløsninger.

– Vi er overbevist om at PureFiber kommer til å spille en avgjørende rolle nå som markedet omstiller seg til mer fornybare og bærekraftige løsninger, sier Niklas Jigberg, daglig leder i Tingstad.

– Dette prosjektet har vi hatt stor tro på helt fra begynnelsen av, og vi er veldig glade for å kunne lansere en produktserie med så mange bærekraftige fordeler som denne, fortsetter han.

Store på take away

– Tingstad sin satsing på bærekraft og deres styrke som leverandør innen take away i Norden, er noen av grunnene til at Stora Enso valgte Tingstad som samarbeidspartner, sier Sohrab Kazemahvazi, Senior Vice President i Stora Enso og ansvarlig for Formed Fiber.

– Tingstad deler også vårt syn på innovasjon, og har vist evne til å snu seg rundt og utvikle ny matemballasje i en fei, avslutter han.

En helt ny teknikk

PureFiber-produktene blir til gjennom en helt ny teknikk hvor fibrene i tremassen utvinnes og deretter formpresses. Dette gjør det mulig å fremstille næringsmiddelvennlige produkter helt uten bruk av plast.

Les mer i CONVENIENCE 5/2020.

Powered by Labrador CMS