Ledelse

Tror mobilfrie soner på jobb kan redusere stress

Publisert Sist oppdatert

I en undersøkelse Kantar Sifo har gjennomført på oppdrag for entreprenørselskapet Skanska svarte en tredjedel av de spurte at man bør innføre mobilfrie møter.

65 prosent av de spurte mente at jobbmøter blir dårligere fordi deltagere bruker mobiltelefonene sine mens møtet pågår. Det skriver det svenske magasinet Du & jobbet. Over 1100 personer deltok i undersøkelsen.

– Noen gode mobilregler

Caroline Arehult, leder ved Skanska Fastigheter Stockholm, sier til magasinet at hun tror det er bra å ha tydelige regler når det gjelder bruk av mobiltelefon på møter. Hvis man venter en viktig samtale, gir man beskjed til møteleder og gruppen på forhånd.

Andre gode regler, er å alltid ha telefonen på lydløst og aldri lese e-post og tekstmeldinger under møter, mener Arehult, som legger til at det også er viktig å legge inn nok pauser i møtene.

Egentlig burde mobilfrie soner på et kontor være like selvfølgelig som på en byggeplass

Mobilfrie soner

Ute på byggeplassene sine har Skanska mobilforbud av sikkerhetshensyn. De har ikke noe slikt mobilforbud inne på kontorene, men Arehult synes ikke dette er noen merkelig idé og viser til at stress er et av de største problemene på kontorer i dag. Kontorlokaler som har noen stillesoner, kan minske stressnivået, tror hun.

– Egentlig burde mobilfrie soner på et kontor være like selvfølgelig som på en byggeplass, sier hun til Du & Jobbet.

Powered by Labrador CMS