Inngår avtale om bærekraftig biodrivstoff

Dagligvaregrossisten ASKO og energiselskapet ST1 har i dag inngått langsiktig avtale om leveranser av bærekraftig biodrivstoff til ASKO. Avtalen sørger for at dagligvaregrossisten gjør et betydelig skritt i retning av å nå ambisjonen om 100 prosent fornybart drivstoff i distribusjon innen 2020.

Publisert

Drivstoffet ST1 skal levere er produkt med utgangspunkt i slakteavfall, matavfall, restprodukter fra skogindustrien etc. Alle produkter er sertifisert etter EUs bærekraftkriterier.

13 anlegg i Norge

ST1 forplikter seg til å levere bærekraftig biodrivstoff til samtlige av ASKOs 13 anlegg i Norge fra 1. april i år. Bare i inneværende år, vil ST1 levere 11 millioner liter biodrivstoff til ASKO. Avtalen som er inngått er 5 årig.

Klimanøytral

- ASKO har en ambisjon om å bli bærekraftig og klimanøytral. Derfor er det av stor betydning at våre lastebiler forurenser minimalt. Avtalen vi nå har inngått med ST1 er viktig for å nå våre klimamål, sier styreleder Torbjørn Johannson i ASKO.

- For ST1 er denne avtalen svært gledelig. Den gjør at vi styrker vår posisjon som et ledende selskap innen fornybar energi. Jeg opplever at det er spennende å jobbe sammen med ASKO, ettersom selskapet i likhet med ST1 har ambisiøse mål innen klima og miljø, sier administrerende direktør i ST1 Norge Mika Wiljanen.

Om ASKO og ST1

ASKO er NorgesGruppens grossistselskap og omfatter 13 regionale ASKO-selskap, sentrallagre og samlastingsterminal på Vestby i Akershus. Med 600 lastebiler på veien hver dag er ASKO en av Norges største transportbedrifter.

ST1 er et finsk energiselskap med visjon om å være ledende på produksjon og salg av CO2-bevisst energi. St1 Nordic har i tillegg til bensinstasjoner, flere fabrikker for produksjon av avansert bioetanol i Finland og Sverige.

 

Powered by Labrador CMS