Arbeidsliv og ledelse

Stor etterspørsel etter arbeidskraft

Etterspørselen etter arbeidskraft de siste månedene har vært høy. Fra august til november ble det registrert en vekst i antall jobber på 2,0 prosent. I samme periode gikk arbeidsledigheten ned fra 4,0 til 3,5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Statistikken antall arbeidsforhold og lønn viser at sesongjusterte tall for antall økte med over 58 000 fra august til november. Den positive utviklingen i antall jobber startet i mai og fortsatte etter at samfunnet gradvis åpnet opp.

− De foreløpige tallene for desember viser det samme bildet, med en økning i antall jobber på 0,3 prosent, sier Tonje Køber, seksjonssjef for arbeidsmarked og lønn.

Fra august til november ble det 16 000 færre arbeidsledige og 25 000 flere sysselsatte personer, viser sesongjusterte tall fra Arbeidskraftsundersøkelsen.

─ At sysselsettingen har steget mer enn arbeidsledigheten har falt betyr at personer som tidligere sto helt utenfor arbeidsmarkedet har begynt å jobbe, sier Køber.

Selv om arbeidsledigheten nå samlet sett er tilbake på samme nivå som før koronapandemien startet og sysselsettingen har økt den siste tiden er det fremdeles stor etterspørsel etter arbeidskraft og rekordmange ledige stillinger.

(Kilde:SSB)

Powered by Labrador CMS