Flere søkte råd om kosthold enn korona i 2020

Det er ikke bare smittevern og munnbind som har fanget vår interesse under pandemien. En gjennomgang av fagartiklene på apotek1.no viser at kosthold, mage-tarm og hudsykdommer er de mest populære temaene.

Publisert

Fagsaker der farmasøyter gir råd og veiledning om kosthold og ernæring, mage-tarm, hudsykdommer, smittevern og intim/underliv er temasidene som samlet sett er mest besøkt på nettsidene til Apotek 1 i året som har gått. Særlig saken om nye anbefaling av vitamin D til spedbarn engasjerte leserne da nyheten kom i september.

- Dette viser at folk er opptatt av vitaminer og mineraler og lurer på hva vi trenger i alle faser av livet. Saker om kosthold er veldig godt lest, sier fagredaktør og farmasøyt Eirik Rustan i Apotek 1 i en pressemelding.

Når det gjelder hvilke søkeord som er mest brukt på apotek1.no i 2020, gjenspeiler topplisten at vi har vært preget av en pandemi.

- Det er ikke overraskende at søkeord som munnbind, Antibac og Paracet topper listen over mest brukte søkeord, sier fagredaktøren i Apotek 1.

Saken "Slik bruker du munnbind riktig" er den mest leste enkeltsaken i året som har gått, om man ser bort ifra temasidene. Deretter følger saker om Viagra reseptfri og koronaviruset. Den fjerde mest leste saken handler om skabb.

- Her ser vi tydelig at nyhetsbildet preger hvilke saker som er mest lest. Særlig i forbindelse med lokale utbrudd av skabb ser vi at folk søker til fagartiklene for å søke informasjon, sier Rustan.

3 mest populære temaer

1. Kost- og ernæring

2. Mage-tarm

3. Hudsykdommer

Powered by Labrador CMS