Nyheter

ER-AN Veikro er blitt en attraksjon med amerikansk dollarglis og amerikansk skolebuss. Nå støttes de av Sport Norge Os.

Sport Norge vil redde restauranter med spleiselag

Med hashtaggen #åpenimorgen vil Sport Norge oppfordre flere som har klart seg godt gjennom korona til å hjelpe restauranter som sliter.

Publisert Sist oppdatert

Sportsbransjen er blant dem som har gjort det godt i koronatiden. Sport Norge forventer en økning i omsetning på cirka 20% i år sammenliknet med i fjor, fra 180 millioner til cirka 212 millioner kroner i 2020.

Leder i Sport Norge, Odd Arne Larsen

– Vi har vært heldige i koronaperioden, og vi ønsker å hjelpe de som har vært mindre heldige, og da falt valget vårt på lokale restauranter og serveringssteder, sier daglig leder i Sport Norge, Odd Arne Larsen.

Gir 700 kroner per ansatt til lokale restauranter

Hver av de 8 Sport Norge-butikkene velger seg ut en lokal restaurant de ønsker å støtte, og med i gjennomsnitt 10 ansatte per butikk, gir de 7000 kroner til hver restaurant.

Nå oppfordrer de flere aktører til å bli med på dugnaden. De har allerede fått med seg Fana Karosseri, som nå har gitt 7000 kroner til restauranten Villani på Lagunen Storsenter.

– Det er viktig at flere bidrar så vi unngår at våre lokale restauranter går konkurs. Vi ønsker også å kunne ha et sted å gå ut å spise når vi får lov til det igjen, sier daglig leder i Fana karosseri, Trond Leiknes.

Sport Norge har også fått samarbeidspartnere med på dugnaden. Digitalbyrået Picapoint og økonomi-og regnskapsrådgiver ECIT Invent AS har nå forpliktet seg til å gi 700 kroner per ansatt til en lokal aktør. De tar nå en vurdering på hvem de skal støtte.

Sterkere sammen

Sport Norge er tydelige på at de trenger flere med på laget for å bidra til å unngå konkurser, og det er derfor de nå har startet spleiselaget under hashtaggen #åpenimorgen.

– De store kjedene får større redningspakker av regjeringen enn de små, og de små er mer sårbare. Det er derfor vi har valgt å gi til de små, lokale aktørene. Nå håper vi at flere blir med på denne støtteaksjonen, sier Larsen.

Åpen i morgen?

Sport Norge oppfordrer flere aktører som har klart seg godt økonomisk gjennom korona-krisen om å støtte lokale spisesteder. De oppfordrer alle som kan, små som store, til å gi 700 kroner per ansatt til lokale restauranter.

– På den måten kan vi få flere aktører til å støtte de samme restaurantene, som er en forutsetning for at vi kan bidra til å redde bedrifter som er nær konkurs. Så håper vi, når korona slipper taket, at flere restauranter kan si: – Åpen i morgen, avslutter daglig leder i Sport Norge, Odd Arne Larsen.

Faktaboks:

  • Sport Norge Fyllingsdalen støtter Krystall Restaurant og Takeaway i Fyllingsdalen.
  • Sport Norge Laguneparken støtter restauranten Huset Raa i Fana.
  • Sport Norge Os støtter Er-An Veikro på Os.
  • Sport Norge Sotra støtter Rosmarin Kafé og Catering på Sotra.
  • Sport Norge Ålgård støtter Lura Turistheim (Lokstallen på Ålgård).
  • Sport Norge Åsane støtter Flipzone Trampolinepark i Åsane, som også har matservering.
  • Sport Norge Knarvik støtter Hagellia Matstove i Knarvik.
  • Sport Norge Askøy støtter ÆRA Kafé & Fetevare på Kleppestø, Askøy.
Powered by Labrador CMS