Ann Vestgren ble Norgesmester i burger 2017

 

NM-vinner Ann Vestgren flankert av sølvvinner Sondre Dyrdahl og bronsevinner Anne-Lise Sørensen. (Foto: Karine Hildonen Henriksen)

Norsk-amerikanske Ann Vestgren vant burger NM, som ble arrangert på Smak 2017. Sondre Dyrdahl fra Bien Snackbar i Bergen ble sølvmedaljevinner, og Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken i Bardu tok bronseplassen.

Sondre Dyrdahl fra Bien Snackbar i Bergen ble sølvmedaljevinner, og Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken i Bardu tok bronseplassen.

Juicy Lucy fra Minnesota inspirerte

Ann Vestgren i aksjon under dagens finale i NM i burger.

– Jeg har jobbet hardt for denne seieren. Burger er et spennende produkt du kan gjøre mye ut av, men det krever innsats og trening. Jeg har hatt som mål å gjøre min burger så “amerikansk” som mulig, og er inspirert av burgeren Juicy Lucy fra Minnesota, forteller Ann som til daglig er kjøkkensjef ved Raus Bar & Bistro på Lillestrøm.

Crispy, jucy og god kjøttsmak
Dette falt tydeligvis i god jord hos dommerne
som hadde følgende begrunnelse for å kåre Anns burger som konkurransens beste:
Dette er en burger som møter alle forventninger til hva en burger skal være. Crispy, juicy og med god kjøttsmak. Den sitter godt i hånda, og du får lyst på stadig mer etter hvert som du spiser!

Hoveddommer Jørn Lie er daglig leder for Gamle Raadhus og Vaaghals, som er en anerkjent dommer i internasjonale kokkekonkurranser. Mona Halvorsen også en av dommerne. Halvorsen driver i dag restauranten Aye-Aye Club i Oslo, Stunt Squad som er et cateringfirma, og spisestedet Royal Marine på Akershusstranda. I tillegg består dommerpanelet av bloggeren Tuan-Khanh Nguyens. Nguyens har reist verden rundt og gitt karakter til hamburgere i et eget facebookalbum med undertittel «The lifelong quest for the perfect medium rare cheeseburger».

Kokkemat av rang
Burger-bølgen er over oss, og nye hamburger-restauranter popper opp landet rundt. Årsakene til det er nok flere, men den viktigste er kanskje at en god burger er blitt kokkemat av rang.

Det at mange kokker nå også velger å sette sin egen burger på menyen har nok bidratt til en fornyet interesse for denne velkjente retten som kan tilberedes på så mange ulike måter.

Men hva er så en god burger? Jurymedlem Mona Halvorsen er klar på hva som skal til for å lage en skikkelig burger.
–   En god burger skal være saftig, god å holde i hånden og ikke kombineres med for mye dill dall. Så enkelt – og så vanskelig!

Her er vinnerburgeren fra Ann Vestgren.

Sondre Dyrdahl (bakerst) fra Bien Snackbar i Bergen ble sølvmedaljevinner.

Norges første NM i burger
– Burger-trenden er sterk, og det var på tide å løfte frem dette spennende produktet det har skjedd så mye med de siste årene. Derfor er det gledelig at vi sammen med andre aktører i bransjen fikk anledning til å arrangere det første Norgesmesterskapet i Burger for kokker og lærlinger på SMAK 2017, sier prosjektleder Torill Engelberg.

Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken i Bardu tok bronseplassen. Tirsdag denne uken tok hun hjem seieren i NM i sunn fast-food. I 2009 vant hun pizzamesterskapet.

En god blanding av skjerpet konsentrasjon og nysgjerrige burger-entusiaster sørget for god stemning under finalen i dag.

 

Relaterte artikler