Foto: Hanne Pernille Andersen
Foto: Hanne Pernille Andersen

Slik får du et vellykket julebord

Startskuddet er gått for julebordsesongen og tusenvis av mer eller mindre rutinerte festdeltagere inntar nå landets restauranter og barer.

Publisert

Julebordet skal være en positiv sosial begivenhet for alle en mulighet til å feire året som nærmer seg slutten, bli bedre kjent med kollegaer og kunne prate med sjefen på nøytral grunn. Likevel ender det for noen som en kveld en vil glemme fremfor å huske.

Tross gode intensjoner, god mat, nyrenset dress eller kjole, kan julebordet raskt bli en lite trivelig affære med langsiktige konsekvenser dersom man trår feil.

I Norge har vi en god og lang tradisjon med å lytte til erfarne fjellfolk i julebordsesongen vil det lønne seg å lytte til erfarne utelivsfolk!

Camilla Evang er senior markedssjef i Diageo Nord-Europa og ansvarlig for den norske avdelingen av Diageo, som er en av verdens ledende alkoholprodusenter.

- Vi ser en merkbar bedring i norsk drikkekultur. Folk drikker seg mindre fulle og krever kvalitet. Jeg håper at trendene vi har sett i forhold til det å velge premium kvalitet og heller drikke litt mindre også vil tas inn i julebordsesongen. Velg god kvalitet fremfor kvantitet, og pass på at du drikker nok vann. Da blir julebordet en opplevelse du husker med glede, sier Evang.

Hun har gjennom sin karriere sett og hørt det meste innen norsk restaurant- og uteliv. Evang har følgende råd til glade juleborddeltagere:

FEM TIPS FOR EN BEDRE JULEBORDSFEIRING

  1. Husk at alkoholen i øl, vin og brennevin påvirker deg på samme måte. Det er ikke hva du drikker, men hvor mye du drikker som betyr noe.
  2. Drikk vann og andre alkoholfrie drikkevarer mellom drinkene. På den måten får du en hyggelig kveld som du faktisk husker!
  3. Få i deg mat før du starter med alkoholen, ikke drikk på tom mage! Dette vil sørge for at kroppen din prosesserer alkoholen saktere.
  4. Ta vare på deg selv og andre. Hjelp kollegaer som kanskje har fått for mye å drikke og sørg for at de kommer trygt hjem.
  5. Planlegg hvordan du skal komme deg hjem. Bestill en taxi på forhånd og husk - aldri bland alkohol med bilkjøring!

(Pressemelding)

 

Powered by Labrador CMS