Tre av ABBs nye hurtigladere er allerede på plass ved Circle K på Økern.Tre av ABBs nye hurtigladere er allerede på plass ved Circle K på Økern.

Circle K styrker elbil-satsingen med ladestasjoner fra ABB

Publisert: 7. mars 2019 kl 14.04
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.55

.

Circle K satser stort på å kunne tilby hurtiglading av elbiler på sine bensinstasjoner. Nylig undertegnet de en kontrakt med ABB om levering av 14 stykk 175 kW DC-ladere, såkalte lynladere, for elbiler. ABB skal i tillegg levere 15 stykk 50 kW-ladere, som er den vanligste hurtigladeren på markedet i dag.

De nye lynladerne er av typen Terra HP, som ved behov kan oppgraderes til å levere 350 kW. Dette skal gjøre det mulig å lade batteriene med nok strøm til å kjøre 20 mil allerede etter 8 minutters lading. Foreløpig er det ingen elbiler som er i stand til å lade batteriene på så høy effekt, men utviklingen går raskt og ladestasjonene er derfor forberedt for neste generasjon ladeteknologi.

Bensinstasjoner blir energistasjoner

For Circle K vil hurtigladerne bidra til at de kan beholde kundene også etter hvert som flere bytter fra bensin- og dieselbiler til elbil. Mens bilistene tidligere var avhengig av å finne en bensinstasjon for å fylle tanken, kan elbil-eiere fylle batteriene med kraft nær sagt hvor som helst, og gjerne i kombinasjon med handleturen.

Saken fortsetter under annonsen

For bensinstasjonene er det derfor viktig å kunne tilby en ladeopplevelse som i fremtiden kan sammenliknes med ordinær tanking.

ABB er opptatt av å bidra til å gjøre det enklere å velge grønne alternativer. God tilgang til rask og effektiv lading er et viktig bidrag for å gjøre elbil til et relevant alternativ også utenfor de store byene. Circle K har bensinstasjoner over hele landet, og ved å satse på hurtigladere fra ABB bidrar de til å senke terskelen for å velge elbil, sier Steffen Waal, administrerende direktør for ABB i Norge.

Ladestasjonene skal leveres i perioden februar-april 2019.

Ledende på hurtigladere i Norge

ABB er ledende innen ladeinfrastruktur med en installert base på rundt 800 ladestasjoner i Norge, og produkter for alle ladestandarder. ABB tilbyr standardladere og hurtigladere for de fleste applikasjoner i private og offentlige miljøer. Med ABBs ladere kombineres maksimal brukersikkerhet med fleksibilitet og mange tilpasningsalternativer.

Laderne inngår i ABB AbilityTM-porteføljen av oppkoblede løsninger, selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb