Ledelse

Undersøkelsen viser at nesten halvparten (48 prosent) av de spurte har vurdert å gå i løpet av det siste året.

Svensk undersøkelse: Mange i servicenæringen synes det er ubehagelig å diskutere lønn med sjefen

­27 prosent innen handel, lager og logistikk samt hoteller og restauranter i Sverige oppgir at lønnsøkning er et tema de ikke føler seg komfortable med å diskutere med lederen sin.

Publisert Sist oppdatert

Lest om ledelse. Dette til tross for at lønn er høyt prioritert for mange. Så mange som én av tre ansatte (34 prosent) ville vært mer engasjert i jobben sin hvis lønnen var høyere, viser en undersøkelse der 1100 personer ble spurt av selskapet Quinyx, skriver Chef.se.

Undersøkelsen viser at nesten halvparten (48 prosent) av de spurte har vurdert å gå i løpet av det siste året.

En tredjedel av disse (32 prosent) oppgir at de ønsker høyere lønn som hovedårsak. Dette gjelder spesielt servicepersonell i hotell og restaurant, hvor tilsvarende tall er 38 prosent.

Dette kan sees i lys av Chefs egen undersøkelse fra februar i år. Der kom det frem at hver tredje leder som tidligere ikke bekymret seg for lønnssamtaler, nå gruer seg. Resesjon og inflasjon gjør lønnssamtalen til «et mareritt», fastslo lederne.

– Alle vil bli skuffet. Du kan ikke gjemme deg bak inflasjon, sa Magnus Sverke , professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Stockholms universitet, i et intervju og fortsatte:

– Det er for lite penger å dele ut. Det blir tøft. Og det vil kreve mot fra ledere, for uansett situasjon, må medarbeidersamtaler være i fokus.

Powered by Labrador CMS