Convenience 5/2019 er ute nå

Sushi-kjeden Sabrura Sticks & Sushi har vokst kraftig de siste årene. Nå er de oppe i hele 11 buffet-restauranter, hovedsakelig i Trøndelag. Kanskje skyldes det at de byr på et lavterskeltilbud med et hyggelig prispunkt, samtidig som de satser på raske lunsjgjester og take-away.

Publisert

Dette har slått an så det dundrer i Trøndelag, kanskje spesielt fordi det er et lavterskeltilbud og et familievennlig konsept, sier Preben Oosterhof, kjedeleder i Sabrura Drift AS.

Du kan lese mer om sushi-kjeden i den nyeste utgaven av Convenience. Tema for denne utgaven er emballasje, miljø og plast. I tillegg til fast casual og take away. Her er noe av det du kan lese om:

LEDER:

Det grønne skiftet

«I disse dager står miljø og jordklodens fremtid øverst på manges agenda. Noen snakker med store ord, andre streiker, men det finnes også de som handler i praksis.»

Les lederartikkelen her

EMBALLASJE OG MILJØ

McDonald’s har kuttet 30 tonn plast

I mars kuttet burgerkjeden med sine 73 avdelinger sugerør i plast, og innførte papirsugerør som er 100 prosent nedbrytbare. Årlig utgjør det over 20 millioner plastsugerør som nå er byttet ut. I løpet av det siste året har de spart miljøet for hele 30 tonn plast.

VIRKE KBS-RAPPORTEN

Vi står i en kraftig omstilling

Leder for Virke KBS, Iman Winkelman, samlet hele 230 bransjeaktører i Spania i midten av september. Her ble også KBS-rapporten presentert, og tallenes tale er klar; Hele bransjen blir utfordret på flere områder.

FAST CASUAL & TAKE AWAY

Sushi buffet for alle og enhver

TRONDHEIM: Sushi-kjeden Sabrura Sticks & Sushi har vokst kraftig de siste årene. Nå er de oppe i hele 11 buffet-restauranter, hovedsakelig i Trøndelag. Kanskje skyldes det at de byr på et lavterskeltilbud med et hyggelig prispunkt, samtidig som de satser på raske lunsjgjester og take-away.

KONSEPTUTVIKLING OG EMBALLASJE

Bytter til nedbrytbar emballasje

Kafekjeden LETT byr på et variert utvalg av sunne, smakfulle og fargerike bowls og wraps. Konseptet vokser, og nå har de seks avdelinger i Oslo og fire i Stockholm. Det skal være lett å spise LETT. I vår ånd inkluderer det også våre valg i forhold til klima, bærekraft og miljø, sier daglig leder og gründer, Knut Andreas Berg.

EMBALLASJE

Kaffebeger i kartong gir lavest karbonavtrykk

FINLAND: Livssyklusstudier viser at engangsbeger i kartong har det laveste karbonavtrykket, og resirkulering reduserer klimaavtrykket ytterligere.

BILPLEIE

Riktig bilvask er viktig når bilene blir mer sensorstyrte!

STJØRDAL: Ifølge en undersøkelse fra Circle K, er det trønderne som skjemmes mest over en skitten bil i Norge. Det gleder stasjonsdriveren i Stjørdal, som er litt i overkant interessert i flotte biler. Hos oss er bilvask størst, deretter kommer mat og alt det andre i butikk, smiler Kolbjørn Sandstad Olsen.

GATEKJØKKEN OG TAKE AWAY

Patricias Gatekjøkken feirer 45 år: Nå går vi for 10 millioner!

BARDU/TROMS: I 1974 ble det lille gatekjøkkenet på Setermoen etablert. Den gang i ei Moelven brakke på 12 kvadratmeter og en frysecontainer på baksiden. På denne tiden var det ett av de første gatekjøkkenene i Nord-Norge. I år feirer de 45 år, og satser på at de runder 10 millioner i omsetning.

PRISDRYSS

Årets beste produkter i Narvesen og 7-Eleven

Under Reitan Convenience sin samling i september ble Årets nyheter og Årets produkter kåret. I tillegg ble Årets KAM, Glenn Håkan Filling i Norsk Tipping, hedret med en egen pris.

LUNSJ MED TOM JOHAN BOVIM

Markedssjefen i Haugen-Gruppen Storhusholdning:

Den gode smaken betyr alt! Haugen-Gruppen importerer blant annet kjente merkevarer som Tabasco, Heinz og Twinings te i Norge. Selv om trenden går i retning av sunnere mat, er Bovim overbevist om at maten først og fremst må smake godt. Uavhengig om du går for vegetar, vegan eller det tradisjonelle, er det den gode smaken som avgjør om kundene skal stoppe for å spise, sier han til Convenience.

BRANSJEJUS

Kan jeg flytte ansatte til en annen avdeling og endre arbeidsoppgavene?

FASTE SIDER

Produkter

Flere sider med produktnyheter

Bransjenytt

Flere sider med bransjenyheter

Leverandørguide

Se nettutgaven her

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!

Powered by Labrador CMS