Nyheter

(Foto: Karine H. Henriksen)

Gjør deg klar for NM i sunn fastfood

Godt synlig

Publisert Sist oppdatert

Opplysningskontoret for frukt og grønt ønsker at det skal være lettere for folk å velge sunnere og mer fargerik mat i farten. Derfor arrangeres NM i sunn fastfood for 5. gang.

Fra venstre foran: Dat Hai Tran fra Helt Riktig AS, Martine Kopacikova og Trine Isaksen fra Circle K Økern, Birgit Naustvåg og Randi Brodahl fra Shell Heiane bilistsenter. Bak: Guttorm Rebnes, juryformann og direktør i OFG, og Mona Halvorsen, kokk og jurymedlem. (Foto: Karine H. Henriksen)

I 2017 var det Circle K ved Økern i Oslo som stakk av med seieren i NM i Sunn fastfood 2017. Andreplassen gikk til food trucken Helt Riktig AS i Oslo, mens tredjeplassen gikk til Heiane Bilsenter på Stord.

Circle K lanserte før sommeren 2017 et nytt konsept der bagetter, salater og meksikanske retter blir tilberedt og servert på utvalgte stasjoner. Juryen ga Circle K Økern skryt for en innbydende disk der salater og andre grønne alternativer fikk like god synlighet som burgere og pølser.

- Dette er viktig da kjøp av mat langs veien ofte er preget av impuls. Det hjelper lite at det reklameres bredt for sunne alternativer dersom de ikke ligger klare i disken når kunden skal handle, sier ernæringsfaglig rådgiver i OFG, Cathrine Øverås Frisvold.

Rekordstor oppslutning

Oppslutningen rundt fjorårets NM i sunn fastfood har vært fantastisk, med hele 90 påmeldte deltakere. Dette er ny rekord, og vitner om engasjerte drivere rundt om i hele landet, sa prosjektleder Toril Gulbrandsen.

Fra 1. juni kan du melde på ditt utsalgssted og kjempe om tittelen; Norgesmester i sunn fastfood 2018.

Følg med på www.sunnfastfood.no. I mellomtiden kan du melde deg inn i facebookgruppa Sunnfastfood, slik at du er klar når sommeren kommer.

En viktig konkurranse for alle parter

Juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes, påpeker viktigheten av konkurransen og hvorfor serveringsstedene bør fortsette å delta i årene som kommer.

Det er et konkurransefortrinn å servere grønne alternativer da en stadig større kundegruppe ønsker å spise sunn mat i farta. OFG vil derfor fortsette å arrangere NM i Sunn fastfood for å holde dette engasjementet oppe, sier Rebnes avslutningsvis.

Les mer om fjorårets åtte finalister:

CONVENIENCE kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Nyhetsbrev

Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS