Cxense Display

YX satser på ultra-raske elbilladere

YX-Norge er en del av Uno-X Gruppen, som eies av Reitangruppen.

YX har inngått en avtale med CLEVER og E.ON, og stasjonskjeden skal tilby ultra-raske elbilladere langs de største transportkorridorene i Norge. Ladestasjonene kan levere en effekt på 150 kW og mer.

YX-Norge har som mål å være den beste samarbeidspartneren for de som eier og driver sin egen bensinstasjon (selveiere), og er drivstoffleverandør til 210 norske selveiere.

Nytt tilbud til elbilkunder

Thor Kristian Korsvold, daglig leder i YX-Norge.

Det er mer enn 100 000 elbiler i Norge i dag, og tallet er økende. Flere av selveierne i YX kjeden ønsker derfor å tilby lading av elbil til sine kunder. Gjennom avtalen med CLEVER og E.ON legges det nå til rette for at YX selveiere får denne muligheten.

– Transportsektoren står for 1/3 av klimagassutslippene i Norge. Parallelt med en stadig økende andel biodrivstoff, tror vi fremtiden består av flere ulike nullutslippsalternativer. Elbilen blir en viktig del av fremtiden, sier Thor Kristian Korsvold, daglig leder i YX-Norge AS.

CLEVER driver et profesjonelt og veletablert ladenettverk i Danmark og Sverige. Sammen med E.ON har de ambisjoner om å etablere det raskeste ladenettverket i Europa.

– Det betyr at våre selveiere nå kan tilby kundene den beste ladeløsningen på sine stasjoner, sier Thor Kristian Korsvold, daglig leder i YX-Norge AS.

20YX stasjoner i 2018-2020

YX stasjonene ligger langs hovedfartsårene i Norge, og gjennom avtalen blir det ultra-raske ladestasjoner på strekningene fra Oslo til Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Innledningsvis vil 20 YX stasjoner få ladere med en effekt på 150 kW, som har en mulig oppgraderingsmodul med effekt på 350 kW. Ladepunktene i Norge blir satt opp i perioden 2018-2020.

– Vi ønsker å etablere et nettverk av ladestasjoner langs hovedfartsårene i hele Europa, slik at elbilister kan kjøre enkelt og effektivt fra Roma i Italia til Trondheim i Norge. Norge er det landet i Europa som har kommet lengst i overgangen til elbiler. Vår tilstedeværelse i Europa vil gi elbilistene i Norge tilgang til ultra-rask lading både lokalt og i resten av Europa. Samarbeidet med YX sikrer oss noen av de beste lokasjonene langs transportkorridorene i Norge, og vi ser frem til å jobbe sammen med YX kjeden, sier Casper Kirketerp-Møller, CEO i CLEVER.

YX har i dag 210 utsalgssteder, og i 2019 tar Reitangruppen tilbake Shell 7-Eleven stasjonene og disse 87 stasjonene blir da YX 7-Eleven.

Relaterte artikler