Cxense Display

Tyskere kjøper Wayne’s Coffee

Tyske Tank & Rast Entwicklungsgesellschaft mbH kjøper den svenske kafékjeden melder retailmagasinet.no.

Wayne’s Coffee har i dag 125 kafeer i sju land, og oppkjøpet vil bidra til ytterligere internasjonal ekspansjon, skriver kjeden i en pressemelding.

Kjøperen, Tank & Rast Entwicklungsgesellschaft mbH (TRE), eies av det tyske konsernet Tank & Rast Gruppe, som driver blant annet bensinstasjoner og hoteller.

Beholder særpreget

Carlo Caldi, konsernsjef i TRE, avviser at endringen i eierskap vil påvirke Wayne’s Coffee sitt særpreg.

– Vi føler oss beæret som får overta denne reisen som kjeden startet i 1994, og vi skal spre den svenske «fika-kulturen» over hele verden, sier han i pressemeldingen.

Nye muligheter hjemme og internasjonalt

Mats Hörnell blir ny administrerende direktør i Wayne’s Coffee, og tror eierskiftet vil gi nye muligheter i Europa og globalt.

– TRE sikrer en stabil og kraftig vekst på hjemmemarkedet i Sverige, og åpner i tillegg nye muligheter internasjonalt. Vi vokser allerede kraftig i Europa, Midtøsten og Sørøst-Asia, og kan nå øke veksttempoet – spesielt i Sentral-Europa, sier Hörnell.

Kjedens kultur skal ivaretas

Eierskiftet handler om mer enn å gi kjeden de økonomiske musklene som trengs for å vokse mer, understreker avgående adm dir Anders Stål, som er en av de opprinnelige eierne:

– I bunn og grunn handler det om å styrke Wayne’s Coffee. Men det er også helt avgjørende at kjedens kultur ivaretas og fortsetter å utvikles. Dette gjelder ikke minst konseptet vårt «Swedish Fika». Det er noe som de nye eierne kommer til å ta hånd om videre, sier han.

Hörnell og de nye eierne stiller seg bak dette.

– Vi skal sørge for at merkevaren og konseptet lever videre, og at Wayne’s Coffee beholder sin unike posisjon som økologisk kafékjede, sier Hörnell.

 


CONVENIENCE kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Nyhetsbrev

Følg oss på Facebook

Relaterte artikler