Cxense Display

TINE lar deg snakke med kokeboka

Nordmenn er blitt godt vant med å finne frem matoppskrifter på mobiltelefonen. Men nå skal du kunne snakke med mobilen mens du lager mat. Oppskriftstjenesten TINE Kjøkken kommer nå med med stemmestyrte oppskrifter.

Pannekaker, kanelboller og potetsalat blant de første oppskriftene i den nye tjenesten som finnes tilgjengelig gjennom Google Assistant.

– Før måtte man lete frem oppskrifter i trykte kokebøker, i dag bruker de fleste mobilen til å lese oppskrifter. Men grisete fingre og låste skjermer er ofte en dårlig kombinasjon, derfor ønsker vi å utvikle en tjeneste hvor man kan snakke med en stemmestyrt oppskriftstjeneste når man lager mat, sier kategoridirektør for TINE-merket, Lise Kjær Kristoffersen. 

Lytt, ikke les

Det er fem oppskrifter tilgjengelig i den nye prototypen og alle matrettene kan lages helt uten å lese oppskriftene.

– Tjenesten forteller deg først hvilke ingredienser du trenger og hvilke steg du må gjennom. Når du er klar til å starte, sier du bare i fra og får instruksjoner for hvert steg du må gjennom, sier Kjær Kristoffersen. 

Ber publikum om innspill

TINE Kjøkken arbeider nå med å gjøre flere av de mest populære oppskriftene tilgjengelige via stemmestyring.

– Vi har tusenvis av oppskrifter å velge blant, men må prioritere hvilke vi skal utvikle først. Derfor håper vi at folk kommer med innspill til oss på vår Facebook-side, sier Kjær Kristoffersen.

Prototyp

Den nye tjenesten er utviklet i samarbeid med teknologiselskapet Try Apt, og arbeider TINE nå med å optimalisere tjenesten. Men det viktigste blir å lytte til erfaringene fra brukerne, da versjonen som nå blir lansert er en betaversjon.

– Vi er ikke eksperter på dette ennå, men vi ønsker å bli så gode som mulig. For å få til det, er vi helt avhengige av å få tilbakemeldinger og legger opp til forbrukerdialog via sosiale medier, sier Kjær Kristoffersen

 

Relaterte artikler