Cxense Display

Sterk økning i feriekonsumet av iskrem

Årets nykommer i Krone-is-familien, Krone-is Peanøtt, har solgt meget godt.

I juli har Hennig-Olsen Is solgt 7,7 millioner iskrem, noe som er en økning på hele 18 prosent fra juli i 2016.

– I store deler av landet har det faktisk vært godt iskrem-vær i juli. Midt-Norge stikker seg særlig frem med en salgsøkning på 38 prosent i juli, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

På landsbasis ble det i gjennomsnitt kjøpt 247 000 Hennig-Olsen iskrem hver dag i hele juli. Den iskremen som selger best er uten tvil Krone-is; økningen i salget av Krone-is er på hele 11 prosent hittil i år.

– Utover nyheten Krone-is Peanøtt, som har solgt veldig bra, selger vi mer og mer av våre sorbet-varianter og yoghurtis. Litt kos og nytelse er en viktig del av sommerferien, og vi har iskrem for alle livvidder, sier Hennig-Olsen.

– En viktig årsak til salgsveksten er at iskremen vår i sommer har vært enklere å få tak i, vi har rett og slett flere utsalgssteder enn tidligere, sier Hennig-Olsen.

For tremåneders-perioden mai til og med juli har Hennig-Olsen is solgt 23 millioner iskrem, en økning på nær 5 prosent fra året før. I tremånedersperioden er det Nord-Norge som har den største prosentvise økningen, på hele 16 prosent.

Det gode salget bidrar til et godt løft i omsetningen. Veksten i omsatt verdi for mai-juli er på 7,4 prosent. Virksomheten er på god vei til å nå det langsiktige målet om å selge iskrem for én milliard innen 2020, slår Paal Hennig-Olsen fast.

Nordmenns appetitt på is er økende, og allerede blant verdens høyeste. Vi spiser rundt 60 millioner liter iskrem hvert år. Det tilsvarer melkeproduksjonen fra 8300 kyr.

– I fjor ble det utført 240 årsverk i Hennig-Olsen Is av nærmere 20 ulike nasjonaliteter. Mangfold i arbeidsstyrken gir godt og inkluderende arbeidsmiljø. Dette er avgjørende for kvalitetsprodukter, fortsatt vekst og sysselsetting her i regionen, sier Hennig-Olsen.

Relaterte artikler