Cxense Display

Starbucks Blonde Espresso lanseres i Norge

Blonde Espresso ble først lansert i Canada i 2016 og det var første gangen Starbucks introduserte en ny espresso inn i sitt sortiment på over 40 år. Nå blir produktet også tilgjendelig i norden.

Starbucks Blonde Espresso er en blend, hvor kaffebønnene kommer fra Latin-Amerika og Øst-Afrika. En sjelden kombinasjonen med en myk og avrundet smak, balansert med kompleks syrlighet og sitrustoner. Resultatet er ifølge kaffekjeden, en fløyelsmyk men kraftfull espresso med mer koffeininnhold enn vår mørkbrente kaffe.

Lysere kaffebønne

– Over en lengre periode har det vært stor etterspørsel etter en lysere kaffebønne i det norske markedet, og vi er derfor glade for at vi endelig kan tilby dette til våre kunder. Kaffen har den samme høye kvaliteten, med en lysere brennhetsgrad. Dog påvirker ikke dette smaken på kaffebønnene. De myke tonene har fortsatt et ”punch” av smak, sier Jan Abrahamsen, General Manager Starbucks Norge.

Etikk og bærekraft

Alle kaffebønnene hos Starbucks, inkludert Blonde Espresso, er Fairtrade eller godkjent av selskapets program C.A.F.E practises (Coffee And Farmer Equity) som sikrer en etisk, økonomisk og rettferdig handel. Programmet har svært høye krav som til enhver tid skal oppfylles.

Starbucks er også med på programmet ”Sustainable Coffee Challenge”, et voksende samarbeid av mer enn 80 ledere innenfor industrien, ledet av Conservation International. Gruppen jobber for å opprettholde fremtidens leveranse av kaffe, samtidig som å garantere velstand og velferd for jordbrukere, bønder og ansatte.

(Pressemelding)

Relaterte artikler