Et spennende innblikk i kaffens verden

Matkanalen og en av Norges største produsenter av kaffe, Joh. Johannson Kaffe, har gått sammen om å lage en dokumentarfilm om kaffe. Filmen er produsert av Viper film og iProduksjon, og gir et spennende innblikk i kaffens fasinerende verden.

Dokumentaren tar opp en rekke temaer knyttet til en av verdens mest konsumerte drikker. Den belyser blant annet noen av de utfordringene som klimaendringene skaper for kaffedyrkerne.

Filmen kan på mange måter beskrives som en kjærlighetserklæring til kaffe, og den er også ment som en hyllest til alle dem som står bak de ulike leddene i produksjonskjeden.

Programleder Line Verndal besøker kaffebønder i Colombia som forteller om sin hverdag og utfordringene de møter som kaffedyrkere. I Brasil snakker hun med innkjøpere og eksportører, og her hjemme møter hun førsteamanuensis Erling Dokk Holm som forteller om hvorfor kaffen er blitt en så viktig del av vår kultur.

Trender
Filmen har også intervjuer med en rekke kjente bransjepersonligheter som deler sin kunnskap om marked, trender og utfordringer – blant annet knyttet til klimaforandringene som skjer. Videre reflekteres det rundt trender som innvirker på kaffekonsumet.

Forutsetninger for kvalitet
Dokumentaren fokuserer også på alt som må til for å produsere kaffe av ypperste kvalitet. Den viser hvordan det å kreere blandinger og det å brenne kaffen på riktig måte får frem de gode aromaene. I den forbindelse besøkes en av Norges største kaffeprodusenter, hvor vi får et innblikk i det som ligger bak produksjonen av høykvalitetskaffe til konsument.

Praktiske råd
Filmen rundes av med et besøk på en kaffebar hvor en verdensmester i kaffebrygging gir konkrete råd til hvordan du skal lage god kaffe hjemme.

TV-serie på Matkanalen
Dokumentaren er delt opp i 6 episoder. Serien sendes på fredager, og den er også tilgjengelig på Matkanalens nettsider.

Serien vil også være tilgjengelig på Joh. Johannson Kaffes nettsider: www.joh-kaffe.no


Relaterte artikler