Cxense Display

Shell: Satser på 2 millioner matpakker

Trioen Hæge Vagle, Leif Tommy Olsen og butikksjef ved Strand, Lars Frantzen har stor tro på de nye matpakkene. (Foto: Karine H. Henriksen)

Tirsdag 7. mars lanserte Shell en ny fersk, rimelig og sunn matpakke i 250 av sine stasjoner.  Allerede etter timer måtte stasjonen på Strand smøre opp nye matpakker til sultne lunsjkunder.

Tekst og foto: Karine H. Henriksen

– Vi har laget fire ulike varianter som blir servert med gode norske råvarer. Vi har brukt et brød som tilhører 3 på grovhetsskalaen, med mindre salt og mer protein enn i et vanlig brød, sier kategorisjef for mat og drikke i Shell, Hæge Vagle.

29 kroner
Prisen på den nye matpakken som inneholder to skiver ligger på 29 kroner. Dersom kunden ønsker en ekstra skive, kan de få det for 15 kroner ekstra.
– Det betyr at den nye matpakken er Shells største satsning siden lanseringen av mat-konsept re@al, sier Vagle.
På spørsmålet om de kommer til å holde denne prisen fremover er svaret; Ja.
– Vi har fått mange spørsmål om dette, og det skal vi selvfølgelig, smiler Vagle.

Håndsmurt i butikk
Bakgrunnen for den nye lanseringen er kundenes ønske om sunnere mat.
– De ønsker også gode råvarer og kvalitet på maten. Shell stasjonene kan smøre mat, og vi har drevet med bagetter i mange år allerede. Vi er størst på bagetter og påsmurt.
De nye matpakkene, som leveres i en delikat eske, blir håndsmurt på Shell-stasjonene. Brødskivene er utviklet i samarbeid med Lantmännen og tilberedes med kjøtt fra Grillstad, ost fra Tine, egg fra Prior og håndlagde karbonader fra Matbørsen.
– Vi bruker de beste råvarene som er tilgjengelig i markedet. Og det er en matpakke folk kan ta med seg når de er på farten, enten det er til frokost, lunsj, møte-mat, turmat eller til barna på vei til trening.

Satser på nye kunder
Resultatet etter lanseringen viser at de har klart å få nye kunder inn i butikken.
– Det er håndverkeren som kanskje ikke spiser en burger eller wienerbrød, men som heller tar seg en matpakke eller to, eller småbarnsmoren som er travelt på farten for å levere til barna til trening og andre aktiviteter, sier butikksjef ved Strand, Lars Frantzen.
– Dette er kunder som kanskje bare stopper for å fylle drivstoff, som nå kommer inn i butikken for å handle mat.

2 millioner matpakker
Alle Shell sine stasjoner har satt opp egne mål for hvor mange matpakker de skal selge i løpet av det første året.
– For hele Shell er målet å selge 2 millioner matpakker det første året. Jeg tror disse målene kommer til å bli knust. Før testingen på Gran, hadde vi som mål å selge 1 million, sier Hæge og Tommy.
– Det hadde imidlertid vært utrolig gøy å nå målet innen utgangen av desember, avslutter Vagle.


Lik og følg gjerne Fastfood på Facebook.

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev som kommer ut en gang i uken.

Relaterte artikler