Cxense Display

Overtar oldefars stasjon i Stokke

TRE BLAD ANTONSEN. Stian Harm Antonsen (t.v.) tok over Circle K Stokke fra sin onkel Roar, som igjen tok over for sin far Knut. Foto: Audun Brastad, NTB produksjon.

Stian Harm Antonsen har nettopp overtatt Circle K Stokke og er nå fjerde generasjonsledd som driver Vestfold-stasjonen. Den tidligere Sandefjord Fotball-keeperen brenner for å videreutvikle Stokke som lokalt handelssentrum.

VOKTER STASJONEN. Tidligere Sandefjord Fotball-målmann Stian er sjefen på Circle K Stokke. Foto: Audun Brastad, NTB produksjon.

– Målet mitt er å skape en destinasjon i Vestfold. Tidligere hadde vi stor handelslekkasje inn til Sandefjord og Tønsberg, men dette har snudd. Jeg ønsker å hjelpe Stokke på vei oppover og fremover, sier Antonsen.

Han stortrives på Circle K Stokke, og er raus med godordene om både kolleger og jobben.

– Vi har fått på plass et supert team med 6-7 medarbeidere som står på hele tiden. De har en variert jobb, har alltid et smil på lur og brenner for å gjøre det lille ekstra for at kundenes dag skal bli litt hyggeligere. Og med en slik holdning kan du nå langt i Circle K, fastholder han.

Solide resultater som ledervikar

Antonsen begynte å jobbe på det som før het Statoil Stokke rett etter at han var ferdig med videregående skolegang. Samtidig satset han som fotballspiller på elitenivå i Sandefjord Fotball. Da stasjonseier og onkel Roar så tilbød ham nestlederjobben, la Stian keeperhanskene på hylla.

I dag, fem år senere, er han franchisetaker og stasjonens øverste leder.

– Det har gått fort, innrømmer 25-åringen, som forteller at terrenget likevel er kjent og trygt.

For selv om Antonsen formelt tok over Circle K Stokke like før jul, har han allerede fungert som stedfortreder for sin onkel i over ett år. Han er stolt over omsetningsveksten på like under 10 prosent i fjor.

– All ære går til de som jobber på stasjonen. Jeg føler meg veldig privilegert som får lede en slik gjeng med flinke, positive folk. Nå satser vi på å fortsette den gode utviklingen inn i 2018, sier Antonsen.

HELE GJENGEN. Stian Harm Antonsen (I midten) er svært fornøyd med stasjonsteamet på Stokke. Fra venstre: Dani Bakke, Oliver Jacobsen, Celina Winberg Larsen, Sara Christine Kebely, Mathias Bredholt Moskvil, Kristian Bertelsen. Foto: Audun Brastad, NTB produksjon

– Uredd servicemann

Trude Kinn Arntsen, HR Business Partner i Circle K Norge, forteller at Stian Antonsen er et flott symbol for kjedens fremtid.

– Stian har lidenskap for servicefaget og elsker å jobbe med mennesker. Han har et sterkt ønske om å utrette noe i lokalmiljøet, og er ikke redd for å gå nye veier for å lykkes. Han er også en som utvikler og gir teamet sitt muligheter. I tillegg er han opptatt av at vi som selskap hele tiden må endre oss for å fortsette å være relevante i fremtiden, for eksempel når det kommer til elbilisme og mattilbud, sier hun.

Og legger til: – Vi gleder oss virkelig til å se hva han får til på stasjonen i årene som kommer.

Plukket ut til talentskole

Kinn Arntsen har fulgt Antonsen nøye siden han ble plukket ut til Circle Ks toårige talentprogram i 2014. Her fikk Stokke-gutten en grundig innføring i både teoretisk og praktisk stasjonsdrift, og han imponerte med sin entusiasme og lærevilje.

– Jeg kan ikke få fullrost talentprogrammet og lærerne godt nok. Jeg lærte veldig mye, og fikk utvidet kontaktnettverket mitt med mange dyktige kolleger i Circle K-systemet, sier Stian Harm Antonsen.

Den gamle garden henger med

Grunnlaget for dagens stasjon var det Stians oldefar Bjarne som la, da han i 1949 bygget traktorverksted med bensinpumpe i Storgata 2 i Stokke sentrum. Og selv om det er Stian Antonsen som er sjefen med stor –S på Stokke i dag, er historien fremdeles i høyeste grad både levende og aktiv.

Vaktmester på Circle K Stokke er nemlig ingen ringere enn bestefar Knut (78). Han tok over Stokke Bilservice etter sin far i 1963, og drev både verksted og stasjon helt fram til 1999. Fremdeles kommer han på jobb presis klokken 07.00 hver ukedag.

– Det gir meg ekstra motivasjon å kunne bære familiearven videre på denne måten. Samtidig er det veldig gøy og givende å jobbe i et såpass innovativt, offensivt og globalt selskap som Circle K. I tillegg har vi et fantastisk forhandlernettverk i Vestfold der jeg har fått mye støtte og inspirasjon, sier han.

Antonsen er blant landets yngste stasjonsdrivere, men Circle K Stokke fortsetter like fullt å klekke ut nye lederemner. I fjor ble nemlig assisterende butikksjef Kristian Bertelsen (21), som i likhet med sjefen startet på stasjon like etter videregående, også plukket ut til Circle Ks prestisjetunge talentprogram.

(Pressenytt)


CONVENIENCE kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Nyhetsbrev

Følg oss på Facebook