Cxense Display

Norsk pizza fikk andreplass i VM

Pizzaiolo Elio Corsi vant sølv i pizza VM. Foto: Tobias Schelin

En norsk pizza laget av pizzaiolo Elio Corsi fra restauranten Eataly på Aker brygge i Oslo, vant i forrige uke andreplassen i pizza VM. Han fikk sølv i kategorien glutenfri pizza i et mesterskap med over 1000 deltagere. Mesterskapet ble avholdt i Parma.

Dette er ikke første gangen Elio Corsi får internasjonal annerkjennelse for sine norske pizzaer. I fjor kom han på tredjeplass i Pizza World Championship. Han er også vinner av årets Norgesmesterskap i klassen for italiensk pizza, han har bronse i VM fra 2016, gull i EM 2015 og NM-vinner i 2014 og 2017.

– Jeg er glad og stolt over at jeg kan holde meg i toppen av pizzaverdenen. Spesielt når det gjelder glutenfri pizza, da det nok er det mest krevende området, sier Elio Corsi etter sin andreplass i Pizza World Championship 2018.

Litt av hemmeligheten bak suksessen

Daglig leder ved Eataly, Tobias Schelin, forteller at en mester-pizza må ha en god bunn og riktig mengde topping slik at den blir fint og godt stekt, i en god steinovn. I tillegg må man ha en flink pizzaiolo, og Eataly har en mester – italienske Elio Corsi.

Den glutenfrie pizzaen som har fått navnet Pizza Tartufo e’crudo, består av mascarpone trøffel creme, squash, limesaft, ruccola, micro spinat, squashblomst, soaveskinke, forårs trøffel og pecorino. Teamet på Eataly Aker Brygge vil ikke røpe hemmeligheten bak den spesielle og gode pizzabunnen.

Mesterskapspizzaen finnes på flere steder

Eataly har holdt til i sine lokaler på Aker Brygge i 10 år og er en populær restaurant for de som vil oppleve smaken av Italia.

Verdensmesterpizzaen som tidligere kun var forbeholdt folk som dro til Aker Brygge har nå blitt tilgjengelig for flere. Nå har man også mulighet til å smake på et utvalg av de mest populære pizzaene fra Eataly hos kjeden Little Eataly som finnes på Storo og på CC Gjøvik.

– Vi er veldig stolte av å ha kompetanse i verdensklassen på vårt kjøkken og håper mange vil ta turen til Eataly og Little Eataly for å smake på pizzaen vår, sier Tobias Schelin.

 

Relaterte artikler