Cxense Display

NM i sunn fastfood: Hvilken matrett er innafor?

Du lurer kanskje på hva som er greit, og med hvilken type matrett du kan melde deg på med i årets NM i sunn fastfood. Minstekravet er 100 gram grønt, frukt eller bær. Dermed er salater og beger med frukt, grønnsaker og bær innafor. Her er et lite utvalg du kan melde deg på årets Norgesmesterskap i sunn fastfood.

En porsjonspizza som inneholder 100 gram frukt eller grønt, kan være et alternativ for påmelding i NM i sunn fastfood.

Dersom du melder deg på med en hamburger, bør kjøttet være så rent som mulig, alternativt bestå av kylling/kyllingfilet. Dersom det grønne tilbehøret er minimum 100 gram, er det innafor. Coleslaw er å betrakte som grønt.

En fiskeburger med grovt brød og minst 100 gram frukt eller grønt, er en god kandidat til NM i sunn fastfood. Helsemyndighetene anbefaler oss å spise mer fisk, grove kornprodukter og frukt og grønt – denne retten inneholder alle tre produktgruppene.

Vegetarburgere basert på belgvekster som linser, bønner og kikerter blir stadig mer populært. Sammen med salat, tomat og løk (min. 100 gram), er dette virkelig sunn fastfood som samtidig ser og smaker godt ut. Mange produsenter lager nå ferdig vegetarburgere, sjekk hva din leverandør kan tilby deg.

Sett farge på pølsa med grønt tilbehør! Pølse er et vanlig innslag i fastfoodmaten, og den smaker enda bedre med frisk topping, som guacamole, coleslaw eller mangosalsa.

Wraps er enkelt å spise på farten. Legg for eksempel i salatblader, avokado, paprika og tzatziki sammen med fisk eller rent kjøtt.

Smoothie og beger med bær smaker godt, ser bra ut i disken, og er en god kilde til frukt og grønt. Tips: Prøv å blande grønnsaker i smoothien! Spinat, brokkoli og gulrot passer fint i smoothies.

Pokebolle er trendy fastfood! Nordmenn spiser for lite fet fisk, frukt og grønnsaker, og denne retten bidrar med disse varene.

Les også: Har du meldt deg på i NM i sunn fastfood 2018?

NM i sunn fastfood:
Påmelding mellom: 28. mai – 25. juni
Send inn et bilde eller to, sammen med en beskrivelse av matretten du melder deg på med.

Konkurranseperiode:
Fra mandag 25. juni til og med mandag 20. august.
August/september: Juryen gjennomgår deltakerne, og finalister kåres.

Prisutdeling:
Den 10. eller 11. oktober kåres en vinner på Foodscape messen i Lillestrøm

Utover det kan du følge med på nettsiden www.sunnfastfood.no, der også påmeldingen skjer.
Du kan også melde deg inn i facebookgruppa Sunnfastfood, for å følge med på konkurransen.

Relaterte artikler