Cxense Display

Kjenner du de nye sedlene?

Den 30. mai rulles det ut to nye sedler i omløp. Både 100-kronesedlene og 200-kronesedlene får nytt utseende. For deg som jobber med service og salg er det greit å gjøre seg kjent med utseende.  

– Alle som håndterer kontanter må raskt lærer seg å kjenne igjen de nye sedlene og de sikkerhetselementene som er lagt inn i de, sier Thor Martin Bjerke, sikkerhetsrådgiver i Virke.

De nye sedlene kan bestilles fra mandag 29. mai, men vil først bli utlevert fra sentralbankdepotene fra klokken 14.00 den 30. mai.

– Det er også viktig å ha informasjonsmateriell tilgjengelig for kundene slik at også de blir raskt kjent med sedlene. I en overgangsfase kan det være mange som ikke kjenner til seddelbyttene, og som vil reagere når de får en ny seddel i hånden, fortsetter Bjerke.

På Norges Bank sine hjemmesider, finnes det et bredt utvalg av informasjonsmateriell om de nye sedlene. Oversikt over hva som kan bestilles / lastes ned, samt lenke til hvordan selve bestillingen gjøres, finner du her.

På den samme nettsiden vil det også bli lagt ut instruksjonsfilm og powerpoint-presentasjon som kan brukes til informasjon og opplæring av egne ansatte. Dette vil bli tilgjengelig i perioden fram til lansering.

Mobilappen «Nye sedler» viser de sentrale sikkerhetselementene som hjelper deg å skille en ekte seddel fra en falsk. Appen skal være tilgjengelig i AppStore eller Google Play fra og med lanseringsdagen.

(Kilde: Virke)

Følg gjerne Fastfood på Facebook.

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev som kommer ut en gang i uken.