Cxense Display

Kaffebrenneriet kongen på haugen

Kaffebrenneriet-Storo

Kaffebrenneriet er kongen på haugen av alle norske kaffebarkjeder med 33 kaffebarer isom i fjor omsatte for 183,5 mill. kroner og en resultatgrad på 5.7 prosent. Wayne’s sliter mest, i fjor med et negativt driftsresultat på 13,6 millioner.

Det skriver bladet FastFood i sin siste utgave, som nå er under distribusjon. Den nye, store kaffebarkjeden er svenske Espresso House som siden 2013 har 30 kaffebarer i Norge. Var inntil i vår eid av oppkjøpsfondet Herkules, som da solgte den nordiske kaffebarkjeden for 2,2 milliarder kroner til Jab Holding, som eies av en gren av den tyske Benckiser-slekten. Jab store eierinteresser i kaffe- og teselskaper som Peet’s Coffee & Tea Inc. og Caribou Coffee Company, Einstein Noah, D.E Master Blenders og Jacobs Douwe Egberts.

 

Kaffebrenneriet AS

eies 50/50 av gründerne Thomas Pulpan og Steinar Paulsrud, (Fourxp AS, som også eier halvparten av Stockfleth AS) og NorgesGruppen Servicehandel AS. Har pr. i dag 33 kaffebarer i Norge, som i fjor omsatte for 183,5 mill. kroner og fikk et driftsresultat på 10,455 mill. En resultatgrad på 5,7 prosent er høyst tilfredsstillende, selv den falt med 3 prosentpoeng fra året før.

 

Starbucks

inngår gjennom master franchise-avtalei Umoe Restaurants, og har pr. i dag 14 kaffehus i Norge. Omsatte i fjor for 89 mill. kroner og fikk et negativt driftsresultat på 2 mill. Har i år passert break-even.

 

Wayne’s Coffee

i Norge eies av Pacamara Drift AS, hvor Selvaag Invest er majoritetseier. Den norske delen av den svenske kjeden består pr. i dag 14 kaffebarer. Selskapet omsatte i fjor for 50,6 mill. og fikk et negativt driftsresultat på 13,6 mill. kroner.

 

Joe & The Juice Norge AS

er en dansk kaffebarkjede for full fart på vei inn i Norge. Hadde i fjor en omsetning på 22,8 millioner og et driftsresultat på 564.000 (resultatgrad 2,5 prosent). Har foreløpig 13 kaffebarer. I år: Ved utgangen av september hadde kjeden en omsetning i Norge på 29,5 millioner kroner og en EBITDA på 5,5 millioner, ifølge Finansavisen.

 

Stockfleth AS

eies av Solberg & Hansen AS og Fourxp AS og omsatte i fjor for 38,3 millioner og hadde et driftsresultat på 749.000 (resultatgrad 2 prosent). Har ni ’forretninger’ for kaffe og te i Oslo og én i Sandvika Storsenter.

 

Dromedar

har utspring i Trondheim. Hadde i fjor en omsetning på 26,744 millioner og et driftsresultat på 122.000 (resultatgrad 0,5 prosent). Har foreløpig sju kaffebarer, fire i Trondheim, to i Bergen og én i Kristiansund.

 

Les hele historien i magasinutgaven. Abonnement: britt@askmedia.no