Cxense Display

Iskrem i vente!

Illustrasjonsfoto. yayimages.com

LEDER: «Barn spiser is året rundt, og der har vi voksne noe å lære.»

Påsken står for døren, og våren banker ivrig på – heldigvis. Som et sol-elskende vesen, ser jeg alltid fram til vårens første softis. Det er toppen av lykke! Men de siste månedene har jeg lært noe nytt: Jeg trenger ikke å vente til våren. For selv om vi nordmenn gjerne venter til mai før vi bestiller vår første iskrem, sitter det muligens bare som en gammel vane hos oss voksne. Barn spiser is året rundt, og der har vi voksne noe å lære. Kanskje bør vi se litt nærmere på hva MIX-kjeden har satset på for å friste is-glade nordmenn hele året? De har blant annet rullet ut kuleis-disker i samtlige kiosker. Det har gitt dem en yngre kundegruppe og økt omsetning. Tema for denne utgaven er nettopp is og isbarer. Vi har møtt Hennig-Olsen Is, som viser nye måter å servere is på. Vi har også tatt en prat med Primulator, som starter opp Norges første iskrem-universitet.

Våren er i full anmarsj, og det er nesten umulig å overse den grønne bølgen som skyller inn over oss. Vi ser det i form av nye produkter, konsepter og drivstoff. Det åpner nye muligheter for de som våger å satse skikkelig. Vi byr på et innblikk i hvordan både hamburgerkjeden MAX og McDonald’s har lykkes med sine satsninger.

SMAK 2017 var et høydepunkt for bransjen, med nesten 30 000 besøkende og over 400 utstillere. Skandinavias største matmesse gjennom tidene. Konkurransene bød på god underholdning, men også en god dose inspirasjon. For hva skal egentlig til for å lage en skikkelig god burger? Vi har tatt en prat med vinneren av NM i burger for å få svar på det. Ann Vestgrens historie får du på side  åtte.

I moteverdenen sies det ofte; Less is more, kanskje gjelder det også for mat?

Karine Hildonen Henriksen
Redaktør

Lagre

Lagre