Cxense Display

Har du meldt deg på NM i sunn fastfood 2018?

– Alle som melder seg på vil få tilsendt materiell som klistremerker og buttons, som tydelig viser at man deltar i årets konkurranse, sier Cathrine Øverås Frisvold og Toril Guldbrandsen.

For femte gang på rad arrangeres NM i sunn fastfood. Påmeldingen åpnet 28. mai og stenger 25. juni. Selve konkurransen blir gjennomført fra mandag 18. juni til mandag 20. august.

Tekst og foto: Karine Hildonen Henriksen KARINE@ASKMEDIA.NO

– Kriteriet for å delta i år er at man har minst 100 gram grønt, frukt eller bær, slik at man dekker opp minst 1 av 5 om dagen, sier ernæringsfaglig rådgiver i OFG og jurymedlem, Cathrine Øverås Frisvold.

Gi kunden et reelt valg
I 2017 var det Circle K ved Økern i Oslo som stakk av med seieren i NM i Sunn fastfood 2017. Andreplassen gikk til food-trucken Helt Riktig AS i Oslo, mens tredjeplassen gikk til Heiane Bilsenter på Stord. Fjorårets vinner fikk skryt for sitt nye konsept der bagetter, salater og meksikanske retter blir tilberedt og servert på utvalgte stasjoner.
– De hadde en disk der salater og andre grønne alternativer fikk like god synlighet som burgere og pølser, utdyper prosjektleder Toril Gulbrandsen.
I 2017 var det hele 90 påmeldte i konkurransen.
– Dette er ny rekord, og vitner om engasjerte drivere rundt om i hele landet, sider Gulbrandsen.

Rent kjøtt, fisk og grovt korn
Også i årets konkurranse er helheten viktig, det vil si at måltidet man deltar med ellers er i tråd med Helsedirektoratets kostholdsråd.
– Det betyr mer fisk, rent kjøtt, gjerne kylling og grove kornprodukter. Vi oppfordrer derfor alle som deltar til å bruke mer fisk og grove kornprodukter, Men vi har likevel ikke satt dette som et kriterium for å delta, da mister vi mange, sier det to.
Et annet element kan være å velge søtpotet, da denne er som én av 5 om dagen, noe poteten ikke er.
– Dersom du har fries fra søtpotet, og den blir ovnsstekt, er dette sunt og et godt tilbehør, sier Cathrine Øverås Frisvold.

Et felles ansvar
Tidligere ble det hevdet at vi alle har et personlig ansvar for vårt kosthold, i vår tid er dagens bransjeaktører like viktige, all den tid stadig flere velger raske måltidsløsninger på farten.
– Vi er langt på vei den holdningen om at alle har et personlig ansvar. Det er en trend i tiden å tilby sunnere måltidsløsninger langs veien, sier ernæringsrådgiveren.

Direktør i OFG, Guttorm Rebnes, påpeker viktigheten av konkurransen og hvorfor serveringsstedene bør fortsette å delta i årene som kommer.
– Det er et konkurransefortrinn å servere grønne alternativer da en stadig større kundegruppe ønsker å spise sunn mat i farta.

Les også: Hvilken matrett er innafor?

NM i sunn fastfood:

Påmelding mellom: 28. mai – 25. juni
Send inn et bilde eller to, sammen med en beskrivelse av matretten du melder deg på med.

Konkurranseperiode:
Fra mandag 25. juni til og med mandag 20. august.
August/september: Juryen gjennomgår deltakerne, og finalister kåres.

Prisutdeling:
Den 10. eller 11. oktober kåres en vinner på Foodscape messen i Lillestrøm

Utover det kan du følge med på nettsiden www.sunnfastfood.no, der også påmeldingen skjer.
Du kan også melde deg inn i facebookgruppa Sunnfastfood, for å følge med på konkurransen.

 

Relaterte artikler