Cxense Display

Fem vinnere i årets NM i Kaffekunst

Fra venstre: Odd-Steinar Tøllefsen, Ingrid Aas, Sarah Mahmood, Preben Oosterhof og Rory Lee Rosenberg.

Etter fire dager med smaking, brygging, cupping, dufting og klassifisering, kunne Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCAE Norge, kåre vinnerne i de fem grenene som inngår i Norgesmesterskapet. Odd-Steinar Tøllefsen kunne nok en gang løfte trofeet og juble over seier i Brewers Cup. Verdensmesteren fra 2015 gir seg ikke og er historisk med sin fjerde NM-tittel på rad.

Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon var godt fornøyd med nivået under årets NM i Kaffekunst. (Foto: Karine H. Henriksen)

Preben Oosterhof vant i klassen for «Coffee in good spirits», Ingrid Aas vant «Cup tasting», Sara Mahmood vant «Latte art», Rory Rosenberg vant «Classic barista» og veteranen og verdensmesteren Odd Steinar Tøllefsen vant «Brewers cup».

Samtlige vinnere berømmet forøvrig opplegget for mesterskapet for flott gjennomføring.

Fin arena
Arrangementet samlet mange tilskuere. På enkelte dager var så mange som rundt 200 tilskuere tilstede på konkurransearenaen.

– Vi er veldig glade for at vi har gjennomført et åpent NM under SMAK 2017. Dette har vært en utmerket arena som har passet godt for et slikt arrangement, sier event-koordinator i SCAE, Madeleine Solheim Johnsen.

– Her er det mange mennesker som er opptatt av både smak og kaffe, og vi er jo også interessert i å få enda flere serveringssteder til å gjøre mer ut av den spennende råvaren som kaffe er. Samtidig ser vi også en økende interesse for spesialkaffen. Det er bl.a. etablert flere mikrobrennerier de siste årene som en konsekvens av det. Derfor mener jeg det passer bra å kombinere et Norgesmesterskap med et bransjearrangement som SMAK 2017, fremhever Johnsen.

(Foto: Karine Hildonen Henriksen)

 

Rory Lee Rosenberg fra Stockfleths vant finalen i klassisk barista og tok med dette steget opp etter fjorårets andreplass.

Ingrid Aas fra Kaffebrenneriet vant den spennende finalen i Cup Tasting, mens Sara Mahmood fra Dromedar i Trondheim ble Norgesmester i Latte Art.

Coffee in Good Spirits ble vunnet av Preben Oosterhof fra Dromedar.

Representerer Norge i Soul
Specialty Coffee Association Norway står bak konkurransen, og nasjonal koordinator Marit Lynes fra Norsk Kaffeinformasjon er strålende fornøyd med mesterskapet.

Masse folk, god stemning og dyktige utøvere bidro til et flott arrangement. Nå er det bare å ønske vinnerne lykke til med forberedelsene til VM.

Rory skal representere Norge i Seoul i Sør Korea i november, mens de andre skal konkurrere i Budapest i juni.

RESULTATER

Rory Lee Rosenberg i aksjon under årets NM i Kaffekunst. (Foto: Karine H. Henriksen)

Classic Barista
1) Rory Lee Rosenberg
2) Tore Øverleir
3) Adrian Berg

Brewers Cup
1) Odd-Steinar Tøllefsen
2) Øystein Berntsen
3) Tore Øverleir

Cup Tasting
1) Ingrid Aas
2) Simo Kristidhi
3) Storm X C Lunde

Latte Art
1) Sarah Mahmood
2) Anton Söderman
3) Muna Mahmood

Coffee in Good Spirits
1) Preben Oosterhof
2) Idar Ellingsen

Høyt nivå
Det er forøvrig verd å merke seg at nivået på norske baristaer er meget høyt. Mange har gjort det skarpt i internasjonale mesterskap, og det vi har sett under årets NM bekrefter at mange er opptatt av å fremme kvalitet både når det gjelder tilberedningsprosesser og råvarer.

–   Dette ønsker vi å få ut til det kaffeinteresserte publikum. Slik sett var SMAK 2017 en fin ramme for årets NM, sier Madeleine Solheim Johnsen.

(Foto: Karine H. Henriksen)

Fine smaksopplevelser
– De fleste av oss har et forhold til god kaffe. Det er en del av norsk kulturarv, sier Torill Engelberg, prosjektleder for SMAK 2017.

– Samtidig er dette en råvare som betyr svært mye for norske serveringssteder – både når det gjelder gjesteopplevelsen og inntjening. Derfor er jeg glad for at vi fikk anledning til å avholde Norgesmesterskapet i kaffekunst på SMAK 2017.

(Foto: Karine Hildonen Henriksen)

Relaterte artikler