Cxense Display

Byr på svanemerket kaffetjeneste

Er du opptatt av miljø, økologi, sosial rettferdighet – og kaffe? Da  er kanskje en svanemerket kaffetjeneste veien å gå for din arbeidsplass eller serveringssted. Waterlogic er først i Norge med å tilby dette.

Vi drikker nesten en halvliter kaffe hver eneste dag, så det er ikke rart at kaffemaskinen er et så viktig møtested på mange arbeidsplasser. Men kaffe er ikke bare kaffe, og både når det gjelder miljø, bærekraft og sosial rettferdighet kan du gjøre gode og dårlige valg også her.

– Dette gjør det enklere å forsyne de ansatte med god kaffe som også scorer bra på bærekraft og samfunnsansvar. Vi regner med at dette er bare begynnelsen. Leverandørene er på hugget, og offentlige innkjøpere har også begynt å benytte anerkjente miljømerker, sier markedsrådgiver Tormod Lien i Svanemerket.

Kaffe og miljø

Kaffe er en større miljøutfordring enn mange er klar over. Årsaken er at volumet er så utrolig stort. Hver dag drikkes det ca 1,6 milliarder kopper kaffe verden over. Det blir 584 milliarder kopper i året. Det er en enorm mengde kaffe som skal dyrkes, tørkes, brennes og fraktes for så å bli malt, tilført varmt vann og til slutt bli drukket.

– Som markedsleder innen kaffe på jobben, tar vi i Waterlogic vårt samfunnsansvar på alvor. Vi ønsker å drive utviklingen i vår bransje innen klima, økologi, rettferdig handel, helse og kvalitet. At vi kan bidra til økt fokus og vekst på varer og tjenester som sikrer dette, er veldig viktig for oss, sier Magnus Hillestad, salgssjef i Waterlogic Norge.

_____

Svanemerket kaffetjeneste

En svanemerket kaffetjeneste har tre særtrekk:

  • Kaffen er gjerne både økologisk og fairtrade-merket
  • Kaffemaskinen bruker lite strøm, og er miljøvennlig produsert
  • Lave klimagassutslipp og ingen bruk av problemkjemi i driften av kaffetjenesten

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukerne troverdig miljøinformasjon. Merket reduserer miljøbelastningen fra produksjon og forbruk, ved å vurdere hele livssyklusen til et produkt, og alle relevante miljøproblemer som oppstår underveis. Svanemerket gjør det enkelt å velge det mest miljøvennlige produktet eller tjenesten, og står for redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og et giftfritt samfunn.

Relaterte artikler